5 начина да завържете приятелство с някого

5 начина да завържете приятелство с някого
Психология

5 начина да завържете приятелство с някого

В различни етапи от живота си всеки човек се опитва да започне приятелство с някого. Това може да стане още в най-ранна детска възраст, в училище и разбира се като зрял човек. Сприятеляването в детството може да бъде толкова просто, колкото да си разделим една играчка или да решим, че изведнъж сме станали „най-добри приятели“. Но колкото повече порастваме, толкова по-малко просто става това и толкова повече се променя приятелството.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Риана и рапърът A$AP Rocky разголиха душите си пред Vogue- Великобритания

Макар че няма един-единствен правилен начин за създаване на приятелство с някого като възрастен, ето няколко начина за разчупване на леда, които могат да помогнат.

Подчертайте някаква прилика

Коренът на създаването на приятелство с някого често е скрита прилика, независимо дали става въпрос за общ интерес, хоби или чувство за хумор. Ето защо изтъкването на нещо общо е чудесен начин да се обърнете към някого, с когото искате да станете приятели. Коментирането на общата ви любов към къмпингуването, сушито или спорта показва, че обръщате внимание на другия човек и се интересувате от него. Освен това можете по-лесно да подготвите почвата за бъдещи планове, когато има нещо общо.

Ключът е да не го насилвате. Избягвайте да преувеличавате и не се опитвайте да бъдете някой, който не сте, само за да намерите нещо общо. Забелязването и подчертаването на истинските прилики ще накара и двамата да се почувствате по-комфортно. В същото време това ще ви помогне да се представите като автентични и ще увеличи шансовете да започнете приятелство с някого.

приятелство с някого

Задавайте им въпроси

Често си мислим, че за да спечелим хората, трябва да бъдем впечатляващи. Трябва да имаме интересни неща за казване, да сме добре информирани по темата или да сме забавни и развлекателни, ако искаме да започнем приятелство с някого. Но тайната на спечелването на приятели и изграждането на връзки всъщност е точно обратната.

Накарайте другия човек да се почувства впечатляващ и той ще ви хареса. Хората обичат да говорят за себе си – това е просто факт. Затова се фокусирайте върху другите и се интересувайте истински от това, което имат да кажат. Задавайте обмислени, отворени въпроси, а не такива, на които може да се отговори с „да“ или „не“. Така ще си дадете шанс за по-пълноценна дискусия, с която може да се опознаете взаимно.

приятелство с някого

Направете им комплимент

Създаването на приятелство с някого може да бъде постигнато с лек комплимент. Комплиментите от непознати или от хора, които не познаваме добре, могат да бъдат толкова силни. Тъй като са неочаквани, те дори могат да бъдат по-ценени. Един комплимент на потенциален нов приятел може да бъде достатъчно запомнящ се, за да постави началото на силна връзка и да завържете приятелство с някого.

Може да ви се струва по-лесно да правите комплименти за неща, които са очевидни, като физическия вид или стила, но ако се чувствате готови за това, направете нещо по-лично. Направете комплимент за тяхната работна етика, творчество или страхотен смях. Тези искрени и проницателни комплименти са тези, които остават в съзнанието ни и са ключът към създаването на приятелство с някого. Освен това излизането извън рамките на повърхностното може да накара хората да се почувстват видени и чути по начин, който наистина насърчава връзката и приятелството.

приятелство с някого

Предложете помощ

Едно от основните неща, които отличават добрите приятели от обикновените познати, е емоционалната, практическата и социалната подкрепа. Ето защо да съобщите на някого, че сте на разположение, ако има нужда от помощ, е чудесен начин да се приближите до него. Така незабележимо ще му дадете да разбере, че се интересувате от това да бъдете приятели.

Например, ако хората, с които искате да станете приятели, споменат, че се местят в нов дом, предложете да преместите няколко кашона или да им помогнете да изберат мебели. Ако са стресирани от презентация в работата или изпит в университета, предложете им да им занесете кафе по-късно. Това може да работи особено добре, ако можете да работите заедно за постигането на обща цел.

Предлагането на осезаема подкрепа или наличието на конкретна цел, с която и двамата да си помагате, може да създаде приятелство с някого. Това ще даде на потенциалния приятел да разбере, че заслужавате доверие, подкрепяте се и сте внимателни.

Използвайте чувство за хумор

В края на краищата, какъв е смисълът на приятелството, ако не да се посмеете добре? Хуморът всъщност е важна основа на приятелството, но не става въпрос за разказване на вицове или за опити да покажете остроумието и чара си. Всъщност той има много малко общо с това да впечатлите другия и всичко е свързано с това да се опитате да накарате и двамата да се почувствате по-спокойни.

Споделянето на лека шега или хумористичен коментар за ситуацията, в която се намирате, позволява на другия човек да придобие представа за вашата личност. Освен това и двамата ще можете да се отпуснете и да се опознаете, когато не приемате всичко толкова на сериозно. Така по-лесно можете да започнете приятелство с някого и да разчупите ледовете. Не забравяйте, че другият човек също може да ви харесва за приятел, но да се притеснява да ви заговори.

Вижте още:

Най-стилните зодии, от които да взимате съвети за модата

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Фън шуй техники, за да привлечете любовта и богатството в дома си

Три креативни идеи по джоба ви как да освежите дома си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе