5 съвета за първото ви пътешествие с партньора
Любов и партньорство

5 съвета за първото ви пътешествие с партньора

Едно от нещата, които с нетърпение чакате в една нова връзка, е първото пътешествие с партньора. Това е момент, когато можете за първи път да останете сами, на ново място и наистина да се опознаете в необичайна среда.

Дали първото пътешествие с партньора е важен поврат във връзката? Мислим, че е така. В края на краищата и двамата съзнателно избирате да се откажете от срещите си веднъж или два пъти седмично, за да прекарате няколко дни заедно практически без прекъсване, а това говори много за това колко много се наслаждавате на компанията си. Планирането на първото съвместно пътешествие с партньора може да бъде вълнуващо, но то не идва без допълнителния натиск за това, което предстои.

Дали ще осъзнаете, че не познавате партньора си толкова добре, колкото първоначално сте смятали, или това ще ви сближи? Надяваме се да е второто, но най-важното нещо, което трябва да запомните, освен съветите за пътуване, които можем да предложа, е следното – отивате, за да се забавлявате заедно, а не за да проверявате връзката си.

Започвате от потвърждаването на логистиката на пътуването до планирането на това, какво ще правите заедно всеки ден. Също и трябва да измислите това какви неща от първа необходимост за пътуване да опаковате, за да се чувствате изключително уверени. Е, няма съмнение, че усещате напрежение, но не се притеснявайте.

infomax-logo-50-15-HW Царската внучка Мафалда – българската перла в испанската корона

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да свалите част от това напрежение, за да се чувствате развълнувани от първото пътешествие с партньора си:

Управлявайте очакванията си

Най-добрият ни съвет? Отидете с ниски очаквания. Това важи за всеки детайл от вашето пътешествие с партньора – от ресторантите, които избирате, през мястото, на което сте отседнали, та чак до разговорите и сближаването, които очаквате да имате.

Например, грешно е да очаквате да се забавлявате на екскурзия, която сте избрали да направите заедно, защото снимките в интернет са били много хубави. Причината е, че накрая може и двамата не сте много впечатлени и ще останете недоволни от нея, вместо да й се насладите такава, каквато е. Все пак това е вашето първо пътешествие с партньора, така че го направете специално.

пътешествие с партньора

Направете си гъвкав план за всеки ден

Планирането е чудесно. Обичаме плановете, но прекаленото планиране и стресирането от това, че въпросният план не върви точно както трябва, е рецепта за не толкова добро прекарване. Вместо това направете гъвкав план с партньора си за това какво ще правите всеки ден. Добро правило е да изберете една дейност и един ресторант, в който бихте искали да отидете на обяд или вечеря. Избягвайте по възможност строго определени часове за каквото и да било, защото в крайна сметка ще се чувствате разсеяни и забързани от графика. По този начин можете да посрещнете всичко, което се случва през деня.

Има вероятност да се натъкнете на нещо страхотно, което не сте очаквали – което напълно бихте пропуснали, ако не сте имали гъвкав план. Така вашето пътешествие с партньора ще стане още по-вълнуващо.

пътешествие с партньора

Планирайте да опитате нещо ново

Независимо дали става въпрос за нова дейност, вид храна или напитка, или нещо друго, опитайте нещо ново, което и двамата не сте правили преди. Когато сте на пътуване, винаги ще има неща, които не можете да правите у дома или не бихте направили, ако не сте в режим на почивка. Възползвайте се от това! Това е забавна възможност за вас двамата да се сближите по време на нещо съвсем различно и да създадете спомени.

Освен това, без значение дали всичко ще мине ужасно, или ще ви хареса – това ще бъде добра история, която да разказвате и да си спомняте заедно първото пътешествие с партньора ви.

Отделете време за романтика

Всички знаем колко важни са вечерните срещи за поддържане на искрата в една връзка. Въпреки че може сте заедно от няколко седмици и може да ви се струва, че това е една голяма, дълга среща, препоръчваме умишлено да отделяте време за романтика.

Това може да бъде толкова просто, колкото да се разхождате дълго вечер след вечеря, или толкова официално, колкото да изберете конкретна вечер от пътуването си за среща. Без значение какво ще изберете, дайте приоритет на времето за вашата връзка. Така първото пътешествие с партньора ви ще се превърне в нещо наистина специално.

пътешествие с партньора 3

Не се притеснявайте от дреболии

Искате ли да знаете един сигурен начин да провалите едно пътешествие с партньора? Да се потиш в дребните неща и да оставиш последиците от спора да се задържат много по-дълго, отколкото е необходимо. Да бъдеш с някого по цял ден и всеки ден не е лесно – без значение дали това е най-добрият ти приятел или партньорът ти. За съжаление раздразнението е нещо, което се случва на най-добрите от нас, но можем да направим съзнателния избор да не му позволяваме да разваля настроението.

Ако нещо ви притеснява, отделете няколко минути за себе си и преценете дали изобщо си струва да се изказвате. Ако е така, решете дали си струва да говорите за него по време на първото пътешествие с партньора ви или може да почака, докато се приберете у дома. Само не забравяйте, че съвместното ви пътуване не е мястото, където да се карате, което може да навреди на връзката ви.

Вижте още:

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе