Да бъдеш честна с твоя партньор е най-доброто нещо, което може да направиш

Да бъдеш честна с твоя партньор е най-доброто нещо, което може да направиш
Любов и партньорство

Да бъдеш честна с твоя партньор е най-доброто нещо, което може да направиш

Когато започнеш да излизаш с някого, искаш срещите ви да се превърнат в нещо повече. Искаш да имаш връзка с този мъж. Но понякога нещата не вървят по план и неочаквано настъпва раздяла и то малко, след като сте се запознали.

Случва се. Не е от най-приятните неща, които биха ти се случили, но в крайна сметка животът ни поднася неочаквани събития, от които се учим.Раздялата не е красива. Раздялата носи болка, огорчение и тъга. Но въпреки това трябва да подходим с уважение към нашия партньор, с когото сме решили да се разделим.

И да се постараем максимално да не нараним чувствата му. Въпреки че е неизбежно. Да, раздялата боли. Но начинът, по който я сервираш е от голямо значение.

Ето как да се разделиш с някого без да нараниш чувствата му

Не отлагай

Отлагането на раздялата с мъж, с когото току-що сте започнали да излизате, е сигурен начин да влошиш ситуацията за себе си и за партньора си. Колкото по-дълго чакаш, толкова повече той се привързва към теб и чувствата му става по-силни.

Има много причини да се разделиш с половинката си – и никога не е лесно. Но ако чакаш твърде дълго, нещата могат да станат наистина сложни и объркани.

Не чакай повече. Ако твърдо си уверена, че не изпитваш нищо към него и искаш да се разделите – направи го. Ще го нараниш, да. Болката е неизбежна, но ако продължаваш да го лъжеш и го караш да живее в измислен свят, в който е обичан от теб – повярвай, така го нараняваш много повече.

Бъди честна и кажи истината

Честността изисква смелост. Честността понякога е доста неприятна, но е за предпочитане пред лъжата и лицемерието. Знаеш ли кое е по-важно от любовта? Честността. Да бъдеш искрен с твоя партньор означава много повече от всякакви други подаръци и изненади, които правиш.

И в мига, в който усетиш, че нещо между двама ви не е наред, трябва да го споделиш. Без страх и без притеснения. Бъди напълно откровена с него, само така ще спестиш разочарование, което и без това ще заболи.

Ако не се интересуваш повече от него и има някой друг в живота ти, който предизвиква по-голям интерес, не го карай да живее в лъжа. Кажи му истината и постъпи като достоен човек.

Ако искаме да успеем в този живот трябва да бъдем по-смели и да заявяваме открито това, което искаме. Дори и по този начин да нараняваме нечии чувства. Не го правим умишлено – просто търсим щастието си. Кой би ни винил, че не обичаме този, когото обича нас?

Бъди мила, но и категорична в решението си

Грозно е, когато краят на любовните отношения между мъжа и жената е придружен с обиди, грозни епитети и обвинения. Когато любовта си отиде – и двамата имат вина. Бъди мила с него.

Подходи деликатно и внимателно. Обясни му откровено защо искаш да се разделиш с него и разбира се не използвай груби думи. Има голяма вероятно след като видиш реакцията му и как очите му се изпълват със сълзи да проявиш слабост и да се разколебаеш.

Но, мила, щом веднъж си стигнала до това решение и си си помислила за раздяла, значи наистина не искаш да си повече с този човек. Едва ли времето ще те накара да го обикнеш така, както на него би му се искало. А и трябва да помислиш за своите собствени чувства, защото никой освен теб няма да го направи.

Не лъжи за чувствата си и не си измисляй обвинения

Може да има няколко причини, поради които ще излъжеш или ще си измислиш извинения, когато се разделиш с някой, с когото току-що сте започнали да излизате. Може би се страхуваш как ще реагира той, защото не го познаваш достатъчно добре. Или защото се страхуваш, че ще го накараш да се почувства зле и ще го нараниш с решението си.

Но ако до този момент не си изпитала нищо към този човек и всичко ти подсказва, че той не е за теб, тогава би ли продължила да излизаш с него, надявайки се, че един ден чувствата ти ще се появят?

Лъжата или измислянето на извинения да се разделиш с него само ще те накара да изглеждаш зле. И тъй като партньорът ти не знае и няма как да знае истината, той няма друг избор, освен да се съгласи, че нещата просто не са се получили и не е по негова вина.

Tagged , , , , , , , ,
на горе