Той ме обичаше заради бъркотията, която бях
Любов и партньорство

Той ме обичаше заради бъркотията, която бях

Когато го срещнах за първи път, бях в един от най-тежките периоди в живота си. Знаех, че съм разбита от всичко и се страхувах, че той няма да ме обича заради бъркотията, която бях.

Но той никога не ме съди. Той просто разтвори ръце по-широко и ме прегърна по-силно и бъркотията, която бях, просто не го интересуваше.

Той никога не ме е виждал така, както аз се виждах, а вместо това ме убеди, че съм някой, който си струва да обичам. Че имах добри качества в себе си, че не бях провал и че имах постижения, с които да се гордея.
Той видя нещо в мен, което никога не съм виждала в себе си. Никога не е съдил начина, по който смачквах собственото си самочувствие.

Да живееш с комплекс за малоценност е повече от трудно.

Това са постоянните мисли в главата ви, които шепнат: „Не си достатъчно добър“. Но той заглуши тези мисли, като прие напълно това, което бях и начина, по който се виждах. Никога не съм била вкопчена или нуждаеща се в очите му. Вместо това той видя доброта в мен. Той избра да види доброта, състрадание и съпричастност вместо негативните качества, които мразех.

И можех да дойда при него за всичко, защото той не беше критичен към моите недостатъци и никога не се опита да промени нищо по дяволите. Той ме обичаше безусловно такава, каквато бях, а не такава, каквато искаше да бъда.

Това е смисълът на любовта.

Когато видите някого в уязвимо състояние, когато очите му са насочени надолу от срам от това кой е, тогава го обичате по-силно. Когато ми е неудобно просто да бъда себе си, той тихо ми промърмори: „Обичам те заради това, което си“. Успокояването и утехата, които получавам от думите му и спомените ми с него, са това, което ме кара да продължавам през тежките дни.

В момента работя върху себелюбието. Всеки ден посвещавам време на себелюбието и грижата за себе си. Това е в процес на работа и аз определено не съм перфектен шедьовър, но той ме обичаше въпреки това. Въпреки моите несъвършенства, той демонстрира пълно приемане.

Никога няма да забравя как ме накара да се чувствам, защото ме научи как да обичам себе си.

Че е добре да си уязвим, да се разкриеш за най-лошите си страни пред някого и да не изпитваш нужда да се срамуваш или срамуваш. Че е добре да обичаш себе си и някой да те обича.

Най-голямото страдание в живота ми е, че заради бъркотията, която бях, го повличах надолу с мен.

Не може да си представя тежестта, която трябва да носи, като трябва постоянно да ме подкрепя, успокоява и утешава. Можеше да бъде толкова по-щастлив с някой друг, който беше по-емоционално зрял и стабилен. И все пак в един момент все пак се избрахме един друг. Но изпитвам толкова голямо вина, че го подложих на всичко, което не си струваше, че го накарах да се чувства обременен от моите проблеми.

Той имаше потенциала да бъде какъвто иска и да направи всичко, което пожелае на този свят, независимо по какъв начин.

Толкова много се опитах да му дам света, защото знаех, че той струва много повече от това, което мога да предложа. И въпреки това, той все пак избра да ме обича, въпреки бъркотията, която бях…

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе