по-уверени в себе си
Психология

7 начина да бъдете по-уверени в себе си

За да бъдете уверени в себе си не се изисква много. Увереността не е качество, с което един ден просто се събуждате. Не е задължително и да го притежавате по рождение. Увереността се изгражда с времето.

Трябва да обърнем сериозно внимание именно на тази ключова дума – „изгражда“.
Сигурно знаете какво е да ви завладее чувство на малоценност и това да направи света ви едно по-голямо и по-страшно място.

Необходимо е единствено време, за да придобиете желаното самочувствие.Самоувереността не е качество, с което се раждаме. Тя се гради с годините, изисква отдаденост и непрекъсната работа. Необходимо е човек да повярва в себе си и своите възможности.

7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Бъдете като магнит за мъжете с увереност и положителни вибрации

Най-добрите витамини и минерали според възрастта на жената

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

7 начина да бъдете по-уверени в себе си

1. Повярвайте, че сте уникални

как да сме уверени
7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Никой на света не е като теб. Всяко едно същество на земята е родено с различни способности и дарби. Птицата има криле, за да лети, рибата може да диша под вода, хамелеонът променя цветовете си и т.н.

Първата крачка към това да сте уверени е да повярвате, че сте наистина уникални.

Отделете няколко минути, за да помислите кои са качествата и силните ви страни, които ви открояват от останали хора? Кое е нещото, което можете да постигнете с лекота?

Запомнете добре кои сте, през какво сте преминали и какво ви прави специални и различни. Опознайте истинската си същност и човекът, който сте отвътре ще излезе на яве.

2. Узнайте слабото си място

как да сме уверени
7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Никой не е добър във всяка една сфера. Запитайте се къде е слабото ви място, което предизвиква неувереност и ви потиска. Работете върху неговото развитие. Всеки напредък ще ви кара да се чувствате по-сигурни в действията си и по-уверени.

3. Простете си за минали грешки и продължете напред

как да сме уверени
7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Само можете да бъдете благодарни за трудното минало, което сте имали. Именно то ви е направило човека, който сте днес.

Гордейте се с белезите си, защото заради тях притежавате вътрешната си сила. Понякога тежестта на лошите спомени и предателствата взимат надмощие. Забравете ги и се фокусирайте върху настоящия момент и целите към които сте се запътили.

Всичко, което досега ви се е случило е урок, най-вече грешките ви. Те са основата на вашия растеж и изграждат у вас нов светоглед, както и по-силното ви и по-мъдро вътрешно „аз“. Така ще бъдете по-уверени.

4. Не се сравнявайте с другите

Когато човек е неуверен, не спира да се сравнява с перфектните според него хора. А такива не съществуват. Сравняването не ви кара да се чувствате по-уверени, а още по-потиснати и несигурни. Хората сме различни, затова сме и толкова уникални.

5. Не се страхувайте от провал

как да сме уверени
7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Спрете да се интересувате от мнението на околните. Само по този начин ще бъдете наистина свободни. Чувството е прекрасно. Не приемайте себе си на сериозно.

Научете се да бъдете скромни, защото когато сте скромни вие сте спокойни – качество, което е в тясна връзка с увереността. Няма нужда да се доказвате на някого. Вие вече сами сте приели несъвършенствата си. Може да сте понесли провал, но сте се научили как да продължите напред.

Може и да сте имали унизителни моменти, но вече можете спокойно да им обърнете гръб. Провалите и униженията ще укрепят вашето самочувствие. Бъдете готови да се направите на глупаци, ако искате да станете велики.
Най-добре ще опознаете себе си, ако понякога се разхождате сами и загърбите образа на човека, който мислите че трябва да бъдете. Така ще сте с крачка напред и ще бъдете по-уверени.

6. Приемайте похвали

Комплиментите са важна част от придобиването на увереност. Не се срамувайте и кажете благодаря. Приемете похвалата, гордейте се и не спирайте да си повтаряте, че сте достойни за нея. Вече започвате да ставате уверени нали?

7. Не се фокусирайте само върху себе си

как да сме уверени
7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Това е един от най-лесните начини да станете уверени. Забелязвали ли сте, че когато се концентирате прекалено много върху себе си ставате егоцентрични?

Това е така, защото постоянно премисляте нещата и очаквате хората да започнат да ви съдят.
Опитайте се да се концентрирате и върху околните.

Гледайте хората в очите, когато ви говорят. Слушайте ги и помислете как можете да им помогнете, вместо да мислите какво ще им отговорите.

Tagged , ,
на горе