Ако обичате и цените себе си – 10 навика на жената, която е способна да обича и цени

не разрушавайте
Разни

Ако обичате и цените себе си – 10 навика на жената, която е способна да обича и цени

Ако обичате и цените себе си… 10 навика на жената, която знае как да обича и цени себе си, но също така знае как да се отнася с необходимото уважение и признателност към хората с подобна ценностна система. Тези 10 навика на жената я оприличават на „стоманени магнолии“ – отвън цвете, а отвътре мощен прът!

Ако обичате и цените себе си…

4 златни правила за хармонична и здрава връзка

infomax-logo-50-15-HW Акад. Дмитрий Лихачов: Вие, българите, сте най-древната от съществуващите сега културни нации в Европа и в целия свят!

И аз съм човек, както всички останали. Имам право да избирам тези, с които да общувам. Ценя и уважавам себе си, но по същия начин ценя и уважавам другите. Близките на сърцето ми хора са голяма ценност в живота ми – дар, истинско богатство. Дори и да не отговарят на очакванията ми, те също правят грешки и имат своите слабости. Не ги съдя за техните избори, защото те имат право на личен избор. Нося отговорност за своите – с кого, кога, къде и как общувам. И съзнателно избирам тези, с които общуването е ценно и градивно за мен.

Ако обичате и цените себе си, най-вероятно имате следните навици, които ви правят привлекателна, а защо не и щастлива жена:

Ако обичате и цените себе си - 10 навика на жената, която е способна да обича и цени
Снимка: www.pexels.com

Осъзнатост в повечето моменти от живота

Случва се ден да е минал, а вие да не го помните. В този ден сякаш бяхте на автопилот и ако ви помолят да разкажете нещо за този ден след седмица, едва ли ще успеете. Жена, която цени и обича себе си, се старае да живее живота си, колкото се може по-осъзнато.

Обичате и цените себе си, но не забравяйте и за другите – живейте осъзнато!

Спокойствие и мъдрост при вземане на решения

По природа жените са емоционални същества. Под влияние на емоциите, те ще погледнат на дадена ситуация от различни ъгли! Но жена, която цени и обича себе си, взема решения трезво и мъдро, а не въз основа на моментно емоционално състояние. Нейните решения в различни сфери на живота са в съответствие с нейните ценности и цели и не нарушават екологията на нейния живот и този на близките им хора.

Ако обичате и цените себе си – бъдете спокойни и уверени, когато вземате важни решения.

Избор на вашата среда според вашите ценности

Околната среда, както и да се съпротивляваме, ни влияе, включително и в каква посока да насочите мислите си. Но запомнете, че токсичната среда разрушава.

Ако обичате и цените себе си, изберете хора около вас, които имат подобни ценности, споделяте общи интереси.

Желание за знание, отвореност към нови неща

Доколко светът на жената ще бъде широк или ограничен, зависи до каква степен обичате и цените себе си, зависи до каква степен сте комуникативни и отворени към заобикалящия ви свят.

Ако обичате и цените себе си - 10 навика на жената, която е способна да обича и цени
Източник на изображението: www.pixabay.com

Тя цени времето си и това на другите

Когато жената обича и цени себе си, тя ще уважава времето си, включително и това на хората, които отделят от своето за нейното по-добро бъдеще. Жена, която обича и цени себе си, знае как да мисли за планове и цели, да пристъпва към действие внимателно и последователно. Уважението на времето на хората около вас (както за жените, така и за мъжете) е възможно, само ако уважавате своето!

Самостоятелен избор на жизнен път

Ако обичате и цените себе си, разбирате, че вашия жизнен път зависи от вас самите, динамични сте, можете да поемате рискове и да печелите. Жена, която не цени себе си, чака съдбата, милостта на другите и в резултат на това прекарва по-голямата част от времето си в ролята на жертва, тъй като светът и хората около нея не са в състояние да посрещнат напълно нейното мълчание и предварителни очаквания.

Обичайте и ценете себе си и любимите ви хора!

Навикът да си мислите редовно: „Мога да го направя!“

Жена, която не подценява възможностите си, си мисли „Мога да го направя!“, тъй като именно тези мисли дават ресурсното състояние! И, разбира се, прави и осигурява максимума, за да успее. Жена, която не цени себе си, постоянно хленчи „Не съм способна, няма да успея“ – и, според закона за привличането, получава точно това, което очаква!

Ако обичате и цените себе си, дарявайте любов, бъдете нечие вдъхновение!

Дори и със закъснение, тя ще съзре положителната страна

Дори и да не се получи на момента, жена, която обича и цени себе си, винаги ще намери за какво е била полезна и интересна конкретна ситуацията! Опитът винаги е плюс! Ако знаете как да го използвате!

Тя се доверява на интуицията си

Самоуважението означава да уважавате вътрешното си чувство. Всеки от нас има интуиция, това е умение за оцеляване, което е дадено на хората и би било голяма грешка да не го следваме. Ако чувствате, че нещо не е наред, тогава се доверете на чувството, защото най-вероятно сте прави.

Ако обичате и цените себе си, не се сравнявайте с другите

Ако постоянно се сравнявате с другите, няма да постигнете нищо. Всеки е различен, трябва да приемете това. Някой рисува добре, друг бяга по-бързо, някой поддържа фигурата си без много усилия. Трябва да се съсредоточите върху себе си и да не се вторачвате в другите.

ако обичате и цените
Снимка: www.pexels.com

Не е тайна, че не всички хора имат високо самочувствие. Според психолозите, хората, които го имат, много по-ясно осъзнават какво заслужават и какво искат. Ето защо дамите, които ценят себе си и околните, възприемат много неща по различен начин, без да се съмняват в емоциите на партньора.

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 качества на трудната жена, заради които е по-лесно мъжът да си тръгне, отколкото да остане

Tagged , , , ,
на горе