Каква е връзката между гладуването, инсулина и сериозното заболяване?

Каква е връзката между гладуването, инсулина и сериозното заболяване
Добра форма

Каква е връзката между гладуването, инсулина и сериозното заболяване?

Каква е връзката между гладуването, инсулина и сериозното заболяване, разкриват експерти. Постенето е естествено състояние на организма. И в процеса на историята то е било част от човешкия живот. Но трябва да постите правилно. А гладуването е бърз, безплатен, достъпен и вековен начин да подобрите здравето си. Как гладуването е свързано с инсулина и лечението на рак и поликистоза на яйчниците?

Използването на терапевтично гладуване като метаболитен инструмент за лечение на диабет и загуба на тегло е доста спорен въпрос. Този подход е малко използван през последните десетилетия, казва д-р Джейсън Фанг. Преди това гладуването беше на дневен ред. Днес то предизвиква противоречия, тъй като се различава от приетите съвременни стандарти. Може да изглежда, че гладуването не е добра идея. Чуваме: гладуването намалява мускулната маса, използва нашия метаболизъм, закуската трябва да е по-обилна. Но хората са гладували от хиляди години.

Основни храни за здравето на мозъка

Безопасната скорост на отслабване: здравето е в ред и теглото се запазва

До всички жени: Тялото ти е готово да живее щастлив живот

Гладуването не означава непременно дълъг процес от две седмици или месец. Има програми на глад с кратки интервали между храненията.

Гладуване и диабет

Освен гладуването, при диабет тип 2 се препоръчва диета с ниско съдържание на въглехидрати. Диабет тип 2 е заболяване, характерно с излишък на инсулин. И тъй като както диетата с ниско съдържание на въглехидрати, така и гладуването понижават нивата на инсулина, тези дейности ще бъдат от полза.

Гладуване и метаболизъм

Ще намалее ли скоростта на метаболизма по време на гладуване? Колко важно е времето между храненията? Днес постът се практикува например, през ден. Когато гладувате през ден, скоростта на метаболизма се забавя по-малко, отколкото ако ядете всеки ден, но намалявате калориите.

Инсулинът понижава кръвната захар, докато хормоните адреналин, кортизол и растежният хормон я повишават, тъй като ниската кръвна захар може да бъде опасна за здравето. Тези хормони се наричат ​​симпатикови. Ако се повиши симпатиковият тонус (реакцията на организма е „бий се или бягай“ в случай на опасност). Ще активирате тялото и ще имате повече енергия, скоростта на метаболизма ще се увеличи.

Не се препоръчва гладуване в продължение на 30-60 дни, тъй като свързаните с това рискове се увеличават. По-краткото (до няколко дни), но системното гладуване, е по-ефективно и безопасно за здравето.

Загуба на телесна маса и азотният баланс

Азотният баланс е съответствието между усвоения и отделения от организма азот, необходимо за устойчивото му развитие. Азотът е основно хранително вещество за растенията и животните, които го получават например от аминокиселини.

Ако тялото за дълго време получава азот по-малко от протеиновия минимум за тялото, то започва да разрушава собствените си протеини (мускулите).

Пълните хора имат 20-50% повече протеини в тялото (това са кожа, съединителна тъкан). При кратко гладуване загубата на мускулна маса обикновено е по-малка, отколкото при ежедневно намаляване на калориите. В резултат на това се оказва: при условие, че периодите на гладуване са кратки (до 24 часа), човек запазва мускулната си маса дори по-ефективно, отколкото при намаляване на калориите.

Гладуване и дълголетие

Когато говорим за гладуване, визираме диабет тип 2, инсулиновата резистентност и затлъстяването. От друга страна, в голяма степен то се свързва с продължителността на живота и подобряването на неговото качество.

Как тогава хората подхождат към поста? Постенето е начин за ограничаване на общия брой калории на ден.

Индикатори, че всичко е наред с храненето, са:

  • поддържане на постоянно телесно тегло;
  • липса на висцерална мазнина в талията (= органи);
  • липса на метаболитен синдром и/или диабет тип 2, триглицеридите са нормални.
  • инсулин и рак.

Има връзка между затлъстяването и 13 вида рак. За появата на ракови клетки голямото количество инсулин в организма благоприятства техния ускорен растеж.

Постенето няма да излекува рака, но може да помогне при химиотерапията. Последната е насочена към раковите клетки, които се делят бързо, но засяга и здравите. Гладуването ще забави растежа на клетките, които са засегнати от химиотерапията, което може да намали интензивността на страничните ефекти (гадене, косопад).

  • Инсулин и поликистоза

При излишък на инсулин яйчниците произвеждат повече тестостерон, а черният дроб намалява производството на глобулин, който свързва половите хормони. Излишният инсулин инхибира развитието на фоликула и не му позволява да премине през всички етапи. След това тялото не успява да „изтрие“ тази неоплазма и от нея се образува киста.

Излишъкът на инсулин води до:

  • причинява образуването на кисти поради нарушение на цикъла на развитие на фоликулите;
  • безплодие поради липса на овулация;

Няма научно доказани доказателства, че намаляването на инсулина бори безплодието, но нисковъглехидратното хранене и гладуването не крият никакъв риск и си струва да опитате. Доказано е, че сърдечносъдовите заболявания, диабет тип 2 и рака са свързани с повишените нива на инсулина в тялото.

infomax-logo-50-15-HW Още от кошмара! Миро Звера насочил пистолет срещу главата на Мария

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе