Липсата на комуникация и на интимност – най-големите врагове на любовните отношения

Липсата на комуникация и на интимност – най-големите врагове на любовните отношения
Любов и партньорство

Липсата на комуникация и на интимност – най-големите врагове на любовните отношения

За да имаш връзка с някого трябва и двамата да изпитвате чувства един към друг. Разбира се, те са и в основата на взаимоотношенията и без тях не би могла да съществува любовната връзка. Но грешка е да мислим, че любовта е напълно достатъчна, за да имаме здрави и хармонични отношения и всичко в нашия живот да върви гладко и без проблем.

Има много други фактори, които определят до колко здрава е вашата връзка, както и колко дълго ще продължи тя. Наивно е да си мислим, че с всеки един мъж, с който животът ни срещне, ще бъдем завинаги. Не живеем в приказка на Дисни, а любовта често пъти се проваля.

Понякога тя може да бъде много объркана. Замислете се колко много хора има, които се обичат, но не са заедно и такива, които са заедно, но отдавна любовта си е отишла от тях.Всеки сам приема връзката и отношенията по различен начин. Но при всички двойки, нещата, които провалят техните отношения са едни и същи.

Ето кои са най-големите врагове на любовните отношения.  

Изгубено доверие

Доверието е смисълът на общуването между хората. Без значение дали става въпрос за семейство, приятели или любовен партньор. То е това, което ги сплотява. Изгуби ли се доверието между тях – отношенията вече не са същите. А то може да бъде изгубено по много причини. При двойките най-често се случва, когато единият от двамата изневери или започне да има тайно от своя партньор. Независимо по какъв начин доверието между двама ви е нарушено, не го ли върнете обратно във връзката ви, скоро ще настъпи раздяла.

Загуба на интерес

Един от най-неприятните моменти за всеки един човек е, когато неговият партньор престане да го гледа с онзи влюбен и искрящ поглед, както преди. Загубата на интерес към твоята половинка може да настъпи по много причини, разбира се. Дори и да си си мислила в началото, че завинаги ще изпитваш тези чувства, които тогава си, нещата се променят. Любовта никога не е същата, както в самото начало. Тя често се променя, а понякога и избледнява с времето. Също така ако загубиш интерес към своя партньор, може вече да не сте емоционално свързани, както и той да те е разочаровал с някоя негова постъпка и това да повлияе.

Когато загубиш интерес към любовния си партньор, много трудно може да си го върнеш. Нужни са време, търпение и много усилия. И най-важното условие – и двамата да искате да спасите тази връзка.

Липса на интимност

В началото на вашата връзка всичко е било повече от перфектно. Прекарвали сте повечето време в леглото, наслаждавайки се един на друг. Но мина време и колкото повече се опознавате и живеете заедно, толкова повече се превръщате в двама напълно непознати. Страстните целувки в началото са вече отминал и красив спомен. А да не говорим и за правенето на любов, което напълно отсъства в живота ви.

Липсата на интимност между партньорите води до сериозни проблеми в тяхната връзка. Най-често тя се проявява, когато се появят децата, семейните проблеми и домакинството. Сякаш и мъжът и жената са погълнати от всички тези битовизми и забравят за самите тях.

Липса на комуникация

Комуникацията е ключът към здравите отношения. Тя е също толкова важна, колкото любовта и доверието между двамата партньори. Но в днешно време е много трудно двойките да поддържат добра комуникация помежду си. А за да бъде наистина такава, трябва и двамата да бъдат до болка искрени и да говорят открито за всичко, независимо дали е лошо или хубаво. Разбира се, не всеки от нас е способен на това, затова повечето предпочитат да лъжат пред това да казват истината. Сладникавите лъжи са един от най-големите врагове на успешната любовна връзка и много често водят до разруха в отношенията между мъжа и жената.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе