Лудо влюбени след 20 години брак? О, да! Вижте как…
Любов и партньорство

Лудо влюбени след 20 години брак? О, да! Вижте как…

 

Правилата на мъдрата съпруга

 

Клише е, че с времето любовта се изпарява, а бракът и семейните задължения стават непосилен товар. Ако и вие сте от тези, които вярват на подобни неща, имаме новина за вас – „изпаряването“ на чувствата се случва там, където или не ги е имало по начало, или жената не знае най-важните правила за щастлив брак – правилата на мъдрата съпруга.

 

Ето как да направите своя мъж най-щастливият и да станете най-добрата жена в света за него.

 

 Грижи се за себе си, но не се побърквай

 

Основата на добрия брак изобщо не е външният вид, но и вие не можете да спрете да се грижите за себе си. Намерете златната среда. Не е необходимо да носите миниполи всеки ден, да правите липосукция заради няколко излишни килограма. Бъдете добре поддържани и привлекателни. Слой спирала, къси спретнати нокти, дрехи, които ви подхождат, капка парфюм, която пръсвате върху себе си, преди мъжът ви да се върне от работа – това ще бъде достатъчно. Почти. Също така се опитайте да поддържате косата си дълга . Толкова е женствено! Мъжете определено харесват дълги коси.

 

 Не се отказвайте от интересите си

 

Много жени правят грешката да поставят мъжете си в центъра на живота и забравят за всички свои хобита, фитнес, намаляват общуването с приятели. Жените, които стават просто нечия сянка, по-късно горчиво съжаляват. Каквото и да казват мъжете, те харесват заети съпруги и е хубаво, когато все пак трябва да се борят за вниманието ви.

 

 Бъдете екип

 

И двамата трябва да запомните: сега сте един отбор. Така че, преди да отидете на кино с приятел или да излезете на вечеря със съучениците си, уведомете съпруга си. Не, не за разрешение. Помислете само: ами ако той иска да отиде с вас? Такива знаци на внимание в брака са много важни. Имате ли нужда от съвет? Преди да се обадите на майка си или на колегите си, попитайте за мнение мъжа си. Съпрузите се обиждат, когато не са помолени за помощ, особено ако знаят, че вече сте споделили с някой друг. Мъжете обичат да мислят, че знаят отговорите на всички въпроси и винаги могат да ви спасят.

 

 Оставете го 15 минути сам

 

Когато съпругът ви се прибере от работа, не го атакувайте със задачи, проблеми и новини. Това само ще предизвика раздразнение. Поздравете го с лека целувка и продължете да правите каквото правите. Нека си сваля якето, да играе на компютъра, да чете вестника. Всеки разговор ще се окаже по-добър, ако съпругът си поеме дъх и пръв влезе в диалог.

 

 Има неща, които не те засягат

 

Смирете се, всеки има своите тайни, които е по-добре да не питате. Ето няколко области, в които не бива да се месите: отношенията на съпруга със семейството му – вие имате своето, и помислете за това; времето за пътуване от работа – не е длъжен да ви докладва защо е закъснял; здравето му – мъжете просто не обичат да ходят по лекари и няма да търпят, ако ги влачат там; колко спи и гледа телевизия – не променяйте навиците му, вие не сте му майка!; как да се облича – можеш да помогнеш на половинката си само ако поиска, но не налагай вкуса си.

 

 Не крещи, говори спокойно

 

Повишаването на тона напомня на силния пол нотациите на майката : „Сложи си шапката, почисти стаята!“ Освен това крещенето ви кара да се съсредоточите върху гнева си, а не върху собственото си неправилно поведение. Чувствате ли се ядосана? Поемете дълбоко въздух, обадете се на приятелката си, кажете всичко, което сте искали да изречете на съпругата си, и говорете с нея, докато разберете, че сте готови за спокоен диалог със съпруга си.

 

 Семейна вечеря веднъж седмично

 

Няма значение дали сами готвите ястието или поръчвате храна с доставка, основното е, че в определения ден и час сте само двамата на масата, без телевизия и телефонни обаждания. Не е задължително да носите вечерна рокля, достатъчно е да не позволявате на мъжа си да си мръдне пръста. Накарайте го да се почувства като в ресторант, когато мръсните чинии изчезват като магия. Може да е старомодно, но връзката се заздравява.

 

 Не приемайте всяка дума навътре

 

Купихте нова рокля, имате различна прическа, питате съпруга си: „Как изглеждам?“ А той отговаря лаконично: „Добре“. Не се обиждайте, ако сте очаквали да чуете хвалебствена реч, но не сте я получили. Мъжете са толкова скъперници не защото искат да не се чувстваш най-красивата и най-секси. Те просто са такива! По-добре е да не питате за мнение съпруга си за новото ви облекло.

 

 Рестартирайте

 

Във всеки брак съществува риск да се отпуснете, да станете егоист , критичен, безчувствен, нелюбящ. Почти всяка омъжена жена понякога се държи по този начин. Какво да правите? Създайте едноседмичен тренировъчен лагер.

Когато искате да кажете нещо язвително и обидно, пребройте до пет и дайте на съпруга си неочакван комплимент .

 

 Не посочвайте грешките на съпруга си.

 

Опитайте се да се обличате красиво през цялата седмица и се върнете към спорта, домакинските задължения могат да почакат.

 

 Пригответе любимото му ястие без причина.

 

Обадете му се през работния ден и просто кажете: „Липсваш ми, любов моя“.

Нека излиза с приятелите си, не му напомняйте колко много трябва да прави из къщата.

Когато говорите със съпруга си, се обръщайте към него със „Скъпи“ и запомнете: ние сме това, което казваме.

 

 

Tagged , ,
на горе