Виброгимнастиката предотвратява тромби, инсулт и инфаркт

Виброгимнастиката предотвратява тромби, инсулт и инфаркт
Добра форма

Виброгимнастиката предотвратява тромби, инсулт и инфаркт

 

 

Обикновено гениалните неща са прости. Такава е чудодейната вибрационна гимнастика, създадена от академик Александър Микулин, която е в състояние да освободи мускулите на краката от излишната млечна киселина, да подобри венозната циркулация.

Това просто упражнение засяга не само големите вени на краката, но и капилярите, където основно се образуват запушвания. В изправено положение откъснете петите си от пода с 2-3, максимум 5 см и ги спуснете рязко на пода, при което се чува звук. По този начин вие задвижвате кръвта през вените, без да я оставяте да застоява. Ако правите това упражнение многократно (30 повторения, 5 пъти на ден), няма да се налага да се оплаквате от заболявания на краката.

Дори в пенсия академик Микулин остава същият неспокоен и креативен човек, какъвто винаги е бил. Той се заема с проблемите за опазване на здравето, предлага редица нови идеи, някои от които са използвани при санаториално лечение на пациенти.

 

Когато Министерството на здравеопазването отказва да публикува книгата на Микулин по медицински теми, академикът постъпва в медицинския институт на 76-годишна възраст и през 1975 г. полага държавните изпити „с отлични оценки“.

 

Тази книга разказва за „виброгимнастиката“:

 

„Комплексът от сутрешни физически упражнения се нарича упражнение с причина. Всъщност това е заряд на бодрост, свежест, активност за целия предстоящ ден.

Дори хората, които са обучени, физически силни, ангажирани с интензивна умствена работа, след няколко часа работа започват да усещат тежест в главите си. Мозъкът се уморява.

 

Предлагам просто упражнение, което може да се изпълнява дори от хора, на които е забранено тичане и бързо ходене.

 

Ако се издигнете на пръсти, така че петите да се откъснат от пода само с 2-3 см и рязко ги спуснете на пода, ще усетите нещо като сътресение. В този случай ще се случи същото, както при бягане и ходене: благодарение на клапаните във вените кръвта ще получи допълнителен тласък за движение нагоре.

 

Такова разклащане на тялото трябва да се извършва бавно, не по-често от веднъж в секунда. След тридесет упражнения (сътресения), трябва да направите почивка от 5-10 секунди. Сътресенията трябва да бъдат същите, каквито природата е предвидила при бягане.

 

Вибрационната гимнастика не представлява опасност за гръбначния стълб и неговите дискове. Опитът ми с виброгимнастика от десетилетия потвърждава това.

 

През деня препоръчвам да повтаряте упражнението 3-5 пъти за една минута. Мисля, че виброгимнастиката е полезна за хора в изправена и заседнала работа.

 

Тежестта в главата, произтичаща от прилив на кръв в резултат на продължителна и интензивна умствена работа, изчезва след виброгимнастика. Това е така, защото инерционните сили енергично движат венозната кръв от главата към сърцето.

 

Умората изчезва след минута вибрационна гимнастика, докато се изкачвате нагоре. Препоръчвам да правите тези едноминутни упражнения на всеки 150-200 метра изкачване. Такива упражнения са особено ефективни за облекчаване на умората по време на дълги преходи, пеша.

 

Вибрационната гимнастика, по мое мнение, може безопасно да бъде отнесена към терапевтичните видове физическо възпитание. По-горе беше обяснено как и защо се отстраняват шлаките по време на вибрационна гимнастика. Ако постоянно правите тези упражнения, тогава венозните клапани престават да бъдат „тихи задръствания“.

 

Разклащането на тялото, стимулиране на по-енергична пулсация на кръв във вените, премахва натрупването на токсини и кръвни съсиреци близо до венозните клапи. Следователно, разклащането на тялото е ефективно средство за профилактика и лечение на редица заболявания на вътрешните органи, средство за предотвратяване на тромбофлебит и дори инфаркт (микротромбофлебит на вените на сърдечния мускул).

 

Това се потвърждава от всички привърженици на виброгимнастиката. Бих искал да посоча като пример показанията на академик В.А. Амбарцумян, който успешно използва виброгимнастика. (Писмото се възпроизвежда с разрешение на автора).

 

“Скъпи Александър Александрович!

 

Между 1966 и 1969 г. се разболях няколко пъти от тромбофлебит. През 1969 г., след лечението на тромбофлебит в болницата, започнах да използвам метода на вибрационната гимнастика, който предложихте, когато болестта още не беше напълно изчезнала.

 

След два или три месеца от използването на този метод всички следи от последното заболяване са изчезнали. След това от почти две години не съм имал тромбофлебит. Струва ми се, че предложеният от вас метод наистина помага за предотвратяване на тромбофлебитни явления … “

 

В заключение на историята за виброгимнастиката и нейното въздействие върху човешкото тяло бих искал да дам повече съвети: първо, когато правите виброгимнастика, стиснете челюстите си по-силно; второ, опитайте се да не правите упражнения в средата на стаята. Най-добре е да ги правите на врата, където подът е по-твърд, за да не предизвиквате оплаквания от съседите, живеещи под вас.

 

 

Tagged , , , , ,
на горе