Вечна любов – как можете да я постигнете

Вечна любов – как можете да я постигнете
Любов и партньорство Психология

Вечна любов – как можете да я постигнете

Срещали ли сте двама души, които ви се струват създадена един за друг? Може би сте имали приятели, които са се срещнали в най-ранна възраст и са останали заедно и до днес, вече имат семейство и са все така влюбени като първия ден от запознанството им. Това може би ви се струва като история от някоя приказка, но всъщност вечната любов съществува. Необходимо е само да намерите точната половинка и да гледате заедно в една посока.

В днешно време това изглежда все по-сложно, защото изкушенията са много, а хората имат различни идеи за развитието на своя живот. Добрите примери обаче съществуват.

 

 Няколко съвета за това как можете да постигнете вечната любов

 

Направете любовта си истина

 

Ако искате любовта ви да продължи вечно, тя трябва да бъде истинска. Това е така, защото истината е вечна. Ако любовта ви е лъжа, тя със сигурност ще продължи краткотрайно. Така че колкото по-истинска е вашата любов, толкова по-дълго ще просъществува.

 

Опитайте да намерите сродната си душа

 

Ако искате любовта ви да не свършва, тогава намерете любов, която смятате, че е съществувала още преди да сте се родили. Ако трябва да направим сравнението с приказките – говорим за някого, с когото да сте „създадени един за друг“ и с когото се чувствате така, сякаш ви е било предопределено да се обичате. Как да намерите този човек? Просто се доверете на инстинкта си. И след като откриете своя партньор в живота, му дайте любовта, която имате в себе си.

 

Вложете чиста енергия в любовта си

 

Съгласно закона за запазване на енергията, известен също като първия закон на термодинамиката, енергията не се създава, нито се унищожава. Съответно, ако искате неразрушима любов, трябва да вложите чиста енергия в нея. И когато говорим за енергия, имаме предвид много големи усилия. Вашата любов не трябва да бъде само моите мисли, чувства или думи, но тя трябва да се проявява чрез енергични последователни действия.

 

Оставете любовта си да излезе извън познатите предели

 

Не, не е нужно да карате самолет или да летите в космоса. Искаме да кажем, че любовта ви трябва да остане силна, независимо от пространството, което ви дели от любимия човек. Ако сте във връзка на дълги разстояния, това не бива да се отразява на любовта ви. Ако искате любовта ви да продължи вечно, тогава трябва да издържите разстоянието. Как можете да я запазите за вечността, ако тя дори няма да оцелее на разстояние от няколко хиляди километра? Ако вашата любов може да издържи изпитанието на дистанцията, тогава тя може да оцелее и в изпитанието на времето.

 

Увековечете любовта си

 

Хората може да са смъртни, но силните думи и истории за тях могат да ги увековечат във времето. За да направите това и с любовта, която изпитвате към него, напишете стихотворение, композирайте песен или дори издайте книга за това. Вашето физическо тяло може да умре, но вашето наследство може да живее вечно. Освен това, не е ли романтично, ако любимият ви човек може да чете вашата литература или да слуша вашата музика?

 

Бъдете активни през цялото време и вкарвайте разнообразие в отношенията си

 

В този свят, където промените са често срещани, не можем да сме сигурни, че нашата любов и отношения могат да продължат за цял живот. Всеки ден сме изправени пред ново предизвикателство, което може да изчерпи силата ни и енергията ни. За да се опитате любовта ви да продължи вечно, трябва да създадете вечен цикъл – поредица от редовни решения на проблемите в отношенията ви. С други думи, трябва да сте по-активни, отколкото пасивни. Трябва да сте спокойни и да спрете да анализирате или да усложнявате нещата, за да запазите енергията си и да я задържите дълго. Така че, ако усетите, че половинката ви започва да охладнява, в следствие на монотонното ежедневие, отидете на романтична вечеря, на излет или направете нещо запомнящо се. Правете го редовно и не позволявайте на скуката да се настани във връзката ви.

 

Обичайте душата му, а не тялото и богатството

 

Любовта не са физическите характеристики на партньора ви или неговите възможности, а нещата, които са невидими, като неговата доброта, доверие и самата отношение към вас. Физическата красота избледнява заедно с нашата възраст. Парите и другите материални притежания също не траят вечно. По този начин, ако искате да направите любовта си вечна, обичайте някого заради неговите вечни неща. Обичайте нещата, които и вие, и вашият партньор можете да цените, дори двамата вече да сте на възраст.

 

Подарете необикновена любов

 

Ако искате вашата любов да отекне отвъд тъканта на нашето време и пространство, трябва да бъдете себе си, а не да се стремите да имитирате някой друг. Не следвайте клишетата и установените рамки. Ако искате любовта ви да продължава вечно, тогава трябва да правите неща извън обичайното.

 

Бъдете безстрашни

 

В съвършената любов няма страх, а само доверие. Трябва да се борите, за това, което искате да постигнете заедно, с цялата увереност в сърцето си. Разбира се, няма гаранция за успех. Но това е същността на любовта, вярата, надеждата и доверието – не се страхувате, не защото знаете последиците, а защото знаете, че можете ги приемете, каквито и да са. Страхът само ни ограничава да достигнем повече възможности.

Tagged , , , , ,
на горе