Пътят към любовта
Любов и партньорство

Пътят към любовта: Как да го извървим стъпка по стъпка

Любовта идва стихийно. Когато изобщо не я очакваш. Но има и друго. Според психолозите, само онези хора, които полагат определени усилия, могат да обичат и да бъдат обичани.  

Ако вече сте уморени да чакате кога любовта най-накрая ще дойде в живота ви, тогава може би е време да осъзнаете, че чакането не е най-добрият избор. Любовта изисква сериозна работа – върху себе си, върху отношението към света около вас. Преди щастието на любовта да озари живота ви, трябва да преминете през няколко стъпки, които ще ви доведат до желаната цел.

Работете върху себе си

Най-добрият начин да започнете нова връзка е да бъдете сами. Да не се срещате с никого. Това е идеалният момент да намерите себе си – сменете работата, преместете се, намерете нови приятели и хобита, най-накрая отслабнете…

Станете човекът, който винаги сте искали да бъдете. Сега, когато не сте обвързани, имате уникалната възможност да се подготвите за нова връзка, като се освободите от тежестта на старите проблеми, грешки и притеснения.

Търсене на подходящ партньор

Казват, че най-трудната част от плуването е скачането във водата. На този етап трябва да влезете в социалния живот и да се откроите. Започнете да флиртувате с потенциални партньори. Не се страхувайте да говорите за това, от което се нуждаете – съсредоточете се върху целта си и вървете към нея.

Ходене по срещи

Започнете да се срещате. С тези, които харесвате. Не обещавайте нищо, не давайте твърде много надежда, но не бива да бъдете груби и да изоставяте човека от първата секунда на запознанството. Не е нужно да криете факта, че излизате с други – все още сте напълно свободни. Говорете за себе си и се опитайте да научите колкото се може повече за отсрещната страна. Забавлявайте се и се подгответе да направите окончателния избор.

Избор на партньор

Как да разберете, че с някой мъж можете да създадете здрава връзка? Ако сте си паснали в духовен, физически и емоционален план, това достатъчно ли е? По принцип никой не ви кара да бързате. Влизането във връзка с някого е много отговорно решение, което човек често взема само въз основа на емоции, без да си дава ясна сметка какво го очаква в бъдеще. Водещото чувство е любовта. Ако двамата с партньора ви изпитвате любов един към друг, тогава всичко останало може да се нареди.

Това са само две думи „Обичам те“, но като ги произнесеш, ще промениш целия свят – както своя, така и света на този, до теб. Любовта и признанието в нея е много важна стъпка в една връзка. Точно за това говори Екзюпери – „Ние сме отговорни за тези, които сме опитомили“. Казвайки на един мъж, че го обичате, вие в действителност му казвате, че той може да ви се довери, че сте готови да споделите проблемите му и да понесете част от тях върху себе си. Не бива да казвате тези думи, ако те не са изпълнени със смисъл. А когато сте решили да ги произнесете, тогава бъдете наясно с цялата им дълбочина. Гмурнете ли се в океана на това чувство, бъдете готови за цялата отговорност, която поемате. Иначе просто не го правете.

Tagged , , , , , ,
на горе