15 неща, които мъжете правят, за да накарат половинките си да ревнуват

15 неща, които мъжете правят, за да накарат половинките си да ревнуват
Любов и партньорство

15 неща, които мъжете правят, за да накарат половинките си да ревнуват

Ревността в една връзка не е присъща само за мъжете, противно на общоприетите схващания. В повечето случаи сме свикнали, когато става въпрос за този момент от отношенията, да обвиняваме силния пол, че е по-склонен да проявява тази част от характера си с или без основателна причина. Истината обаче е, че и жените често ревнуват и го показват много явно.

Още по- интересно е, че на голяма част от мъжете това им харесва и понякога те дори правят някои неща напълно умишлено, за да накарат половинките си да покажат малко ревност. Така те се чувстват по-желани и усещат вниманието от страна на любимата си.

 

Какво може да видим в държанието на един мъж, който иска дамата му да ревнува

 

Общува с бивши

 

Сигурният начин една жена да се запали от ревност е, когато види, че партньорът й все още общува с бившата си. Поддържането на връзка, прекарването на много време и непрекъснатото говорене за предишната му половинка е само знак, че все още той не е продължил напред. Да, те може да са останали и приятели, в което няма нищо лошо, но не е нормално да прекарва повече време с нея, отколкото с вас, дори и това да е само с цел да ви накара да ревнувате.

 

Прави комплименти на други жени

 

Не е лошо да оценявате положителните качества на другите и това, което те са постигнали. Въпреки това, хваленето на други жени, а не на собствената, ще започне да я изгаря от ревнива ярост, защото тя може да го сбърка като флирт.

 

Пренебрегва нейните обаждания и съобщения

 

Жените често биха се чувствали пренебрегнати, ако той не отговаря на техните текстове и обаждания. Представителките на нежния пол са прословути с прекаленото си мислене и анализиране, така че не могат да бъдат обвинявани, че започват да си фантазират, че той е зает с друга и затова не може да й отговори.

 

Когато е навън с нея и получи съобщение от друга жена

 

Ако в разгара на срещата им, той буквално е свързан с телефона си и не се отделя от него, това може да предизвика ревност у нея. Единственото нещо, от което жената се нуждае в такива моменти, е вниманието на своя партньор и пренебрегването й заради чат с друга, дори и негова приятелка, би я накарало да се чувства зле. Да не говорим, че това поведение е изключително грубо.

 

Любезен е към друго момиче

 

Може би той е възпитан и понякога се държи джентълменски към всички дами. Това поведение обаче може да накара половинката му да си помисли, че той изпитва физическото или емоционално привличане към друга.

 

Забравил я е и си е направил планове без нея

 

Възможно е двамата да имат уговорка, но въпреки това, той да се сети, че има други планове. Това ще я накара да се почувства зле и да ревнува. Може да си помисли, че тя е последният му приоритет и това е ужасна грешка.

 

Прекарване на много време навън с приятелите

 

Да бъдем честни, всички представители на силния пол обичат да излизат по мъжки, като обратната ситуация важи и при жените. Ако обаче той очаквайки с нетърпение мъжката вечер и е развълнуван да излезе с приятелите си, повече, отколкото за среща с нея, това може да я накара да помисли, че не му е достатъчно приятно с нея.

 

Все още носи или използва подаръци от бившата си

 

Когато всичко е приключило между него и бившата му, няма нужда да използва всичко, подарено от нея. Ако мъжът не иска неговата дама да ревнува, трябва поне да хвърлите нещата, които могат да напомнят за предишната му връзка.

 

Лъжа за това, че е в компанията на други жени

 

Няма нищо лошо в това той да излезе да хапне нещо със свои приятелки или колежки. Проблемът обаче е, когато скрие това от половинката си. Тогава тя започва да се чуди защо той би я излъгал, ако може да й каже истината? Колкото повече лъже, толкова повече тя ще се ядосва и ревнува, защото я е накарал да мисли, че крие нещо от нея.

 

Физически е привлечен от друга жена

 

Няма съмнение, че повечето мъже са физически привлечени от жените, защото това е тяхната природа. Фантазирането за други обаче би накарало половинките им да ревнуват, защото това само би показало на дамите, че те не са достатъчно добри.

 

Споменава друга жена пред нея

 

Говоренето за това колко са красиви някои жени или споделянето на истории за тях пред нея би я накарало да почувства ревност. Защо изобщо той би споменал друга, ако изобщо няма интерес към нея?

 

Прекалено близък е с други момичета

 

Да се ​​сближи физически с други жени не е нормално, ако мъжът има приятелка. Това само показва колко обича да флиртува и със сигурност би накарало половинката му да ревнува.

 

Отговаря на текстово съобщение или чати с жени, които го свалят

 

Полагането на усилия в отговор на текстови съобщения или чат на жени, които се опитват да флиртуват с него, не е знак, че „просто се опитва да бъде приятелски настроен“. Мъжът не може да обвинява половинката си, че мисли негативно, след като разбере, че той на съобщения от случайни жени.

 

Опитва се да бъде прекалено внимателен към колежка

 

Вероятно той просто се опитва да помогне на колежка при изпълнение на някои задачи. Тази жена обаче ще бъде гледана съвсем различно от половинката му, която може да си помисли, че партньорът й се опитва да се заиграва колежката си и това в един момент ще доведе до ревност.

 

Когато приема покани за приятелство в социалните мрежи от случайни жени

 

Повечето жени често не искат мъжът им да се сприятелява с други, дори и виртуално. Много дами са доста завоевателни по природа и веднага биха стигнали до погрешно заключение. Няма да е изненада, ако редовно гледат списъка му с приятели и разпитват за някоя жена, която не познават и защо тя е сред контактите му.  Да бъдем честни, това вече е малко прекалено. Ако обаче той започне постоянно да коментира снимките на някоя друга и да й реагира със сърца и други любовни емотикони, значи вероятно наистина има повод за притеснение.

Дори и да забележите някой от тези признаци, най-добре е да седнете и да поговорите с партньора си, преди да вдигате скандал. Обяснете му какво ви тревожи и опитайте заедно да намерите решение на проблема. Може всичко да е просто недоразумение и да няма повод да се притеснявате. Ако пък не е така, имате право да знаете какво се случва, затова не си мълчете. При всички случаи, не таете това дълго време вътре в себе си. Колкото повече премълчавате за нещата, които ви тревожат, толкова по-дълбоко ще ги трупате, ще се измъчвате и накрая в най-неподходящия момент ще избухнете.

Tagged , , , , , ,
на горе