Вече 32 години Стинг всеки ден прави йога

Вече 32 години Стинг всеки ден прави йога
Добра форма

Вече 32 години Стинг всеки ден прави йога

Вече 32 години Стинг всеки ден прави йога. Популярният изпълнител навърши 71 тази година, но независимо от това той ежедневно, заедно със съпругата си или сам, прави между 60 и 90 минути йога преди закуска. Всичко започнало през 1990 г., когато колеги на Стинг от легендарната група „Полис“ го запознали с Дани Парадайс, музикант и инструктор по ащанга йога от Торонто.

Йога и духовност

Можем ли наистина да отслабнем с йога? Попитахме експертите как да го направим правилно

И така вече 32 години Стинг всеки ден прави йога.

Учителят на Стинг, г-н Парадайз, обикновено живее на Хаваите и е един от най-известните учители по ащанга йога в света. Но Дани има корени в района на Норт Йорк в Торонто, където е израснал.

Г-н Парадайс е този, който пръв показал на Мадона движенията в ащанга йога. Когато Стинг опитал йога през 1990 г., той бил на 38 години, тичал по осем километра на ден и се занимавал с аеробика. Той смятал, че йога ще му бъде лесна, дори с г-н Парадайс. Но „в рамките на 20 минути той ме срита задника“, признал певецът, който едва направил и половината от асаните в йога. И така вече 32 години Стинг всеки ден прави йога.

„Помага ми да подобря физическото си състояние – казва той – пътувам много по турнета и това невинаги е лесно. Йога е чудесен начин да компенсирам неволите. Също така йога ми прояснява мисълта, дава ми и енергия, а в резултат съм по-продуктивен. Йога за мен е повече от упражнения: развивам себеконтрол, дисциплина, дишам и се храня правилно”, открито споделя популярният изпълнител на много хитове.

Не е изненада, че вече 32 години Стинг всеки ден прави йога.

Истинското му име е Гордън Съмнър. Той се развел с първата си съпруга, актрисата Франсис Томелти през 1984 г., след осем години брак и малко след раждането на второто им дете. Той и втората му съпруга, филмовият продуцент Труди Стайлър, са известни в арт средите с ежедневните си практики на ащанга йога и тантрическия секс, който практикуват и продължава от четири до девет часа и половина. Може би затова не е изненадващо, че Стинг има четири деца, резултат от неговите тантрически усилия и умения.

Г-жа Стайлър казва, че освен дългогодишното практикуване на йога, със Стинг имат истинско тайно откровение към тантрическия секс.

Самият певец не крие това и разказва, че отишъл да даде интервю на рок журналиста Боб Гелдоф, което се превърнало в мъжки запой. В един момент журналистът го попитал колко време може да бъде интимен, като Гелдоф признал, че той е „триминутен човек“, докато Стинг казал, че неговият сексуален акт може да трае с часове. Певецът небрежно попита Боб: „Е, не си ли чувал за тантрически секс?“ Гелдоф отговорил: „Не, по дяволите не съм! Какво е това?“.

Стинг обяснил, че всичко е свързано с това да бъдеш интимен, да се грижиш за партньора си, наистина да се ангажираш с тази интимност, да се стараеш да задоволиш всичките му желания и нужди, както и той на теб. Тантра е цяло изкуство, обобщил певецът.

Не е ясно кое умение е усвоил по-напред музикантът – тантра секса или асаните, но е факт, че вече 32 години Стинг всеки ден прави йога. Ащанга виняса йога е една от системите в йога. Ащанга методът е „донесен“ на Запад от Шри К. Паттабхи Джойс. Той се обучава под ръководството на Кришнамачаря, където изучава съчиненията по йога и практикува всеки аспект на йога с намерението да разбере добре философските приложения.

Според Джойс, трябва да превърнем йога в част от ежедневните си занимания. Да познаваме добре осемте клона на йога, тъй като наред с асаните, съществуват нашето поведение, осъзнатост и смирение към света, нравствен кодекс. Думата „ащанга“ означава осем клона, те са – Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, Дхяна, Самадхи.

Вижте още:

Блатечки и Диляна Попова живееят заедно, като съквартиранти

Джони Деп отново става капитан Джак Спарау

Мария Игнатова заведе Нойзи в къща за половин милион, той тайно и посвети книга

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged
на горе