Хитър и еко начин за боядисване на яйца

Хитър и еко начин за боядисване на яйца
Идеи за дома Празници

Хитър и еко начин за боядисване на яйца

Един от най-светлите празници Великден е съвсем скоро. Четвъртък и събота са дните, в които традицията повелява да се боядисват яйцата за неделната трапеза.

Представяме ви един много интересен начин да направите оригинални и красиви яйца, а и които ще бъдат напълно натурални – без боя и изкуствени оцветители. Стана ли ви интересно? Ето как става тази магия.

Трябват ви люспи от стар лук. Затова от днес започнете да ги събирате, а не да ги изхвърляте, когато белите лука за готвене и салата. Когато пристъпите към подготовката на великденските яйца, ще ви трябват люспите. Подгответе се и със стари дамски найлонови чорапогащи. Нарежете ги на правоъгълни парчета с приблизителен размер 15 на 15 см. Ще са ви нужни конец, съд за варене на яйцата и вода за този процес.

И идва моментът на боядисването. Вземете едно сурово яйце и внимателно го увийте с люспите от лука. Постарайте се да няма празни участъци по яйцето, които да нямат люспи върху себе си. Може да поставите и втори слой от люспите, за да уплътните обвивката. Така увитото яйце поставете върху парче от чорапогащник и старателно завийте яйцето, така че да не размествате люспите. Стегнете с конец, за да фиксирате чорапогащника върху люспите и съответно върху яйцето. Имате едно готово за варене яйце, което може да сложите в съда със студена вода и да сварите за 7-8 минути. Може да увиете по този начин толкова яйца, колкото желаете и да съберете в съда си и да ги сварите накуп. Разбира се, сварете на няколко пъти, колкото яйца искате.

Резултатът ще ви изненада. След като яйцата се сварят, ги извадете и развийте след изстиването им. Така ще им дадете възможност да се оцветят още малко. След като, „разсъблечете” яйцата, ще ги видите шарено обагрени в червено и жълто от естествените цветове, които е пуснал лукът.

Ако не ви притеснява боядисването с изкуствена боя, може да постигнете още интересни цветови комбинации. Следвайте същите стъпки, но сварете яйцата във вода, в която се разтворили синя, зелена или червена боя. Получават се също много интересни цветови комбинации.

Всяко яйце е уникат.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе