Борис Кръстев (синът на Малин Кръстев) като Едуард Втори с премиера в Охрид

Борис Кръстев (синът на Малин Кръстев) като Едуард Втори с премиера в Охрид
Интересно

Борис Кръстев (синът на Малин Кръстев) като Едуард Втори с премиера в Охрид

Синът на известния български актьор Малин Кръстев – Борис Кръстев, ще участва в постановка в Северна Македония , чиято премиера е на 6 август в Охрид.

Пиесата е съвместна продукция между Драматичен театър – Пловдив и театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот“ – Велес. Представлението ще се състои в центъра за култура „Григор Пърличев“ в Охрид.

Борис Христов влиза в ролята на краля Едуард II в пиеса със същото заглавие. Тя е част от програмата на фестивала „Охридско лято“ и е с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие и Министерството на културата на Република Северна Македония.

Проектът за сътрудничество включва създаването на два съвместни спектакъла с режисьор Андрий Жолдак, Украйна („Едуард Втори“) и постановка на Диана Добрева, България. Ще се проведат работни ателиета, в които ще участват студенти от университета „Европа Прима“, съобщават от Драматичен театър –Пловдив.

Борис Кръстев (синът на Малин Кръстев) като Едуард Втори с премиера в Охрид

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.

Величието да си майка: Елизабет Хърли разказва как майчинството променя живота и

Вижте Селена Гомес и нейната красива трансформация на наградите на SAG (СНИМКИ)

Постановката с участието на Борис Христов

Постановката „Едуард Втори“ е от Кристофър Марлоу и включва различни теми. Засегната е темата за власт и лукс и свързаната с това наслада, отношение между бащи и синове, в отсъствието на майката, жизнената енергия на младите.

Антония Велева, директор на българския културно-информационен център в Скопие, разказва, че миналата година Борис Кръстев е гостувал със спектакъла „Одисей“ на фестивала за антична драма и е направил изключително впечатление със своята роля, след което е бил поканен от драматурга Сашо Димовски за „Едуард Втори“.

Борис Кръстев

Борис Кръстев е син на известния актьор Малин Кръстев и актрисата Станка Калчева. Момчето с артистично семейство още от малко е свързано с театъра. Още на 10 години прохожда на сцената в театралната постановка „Апокалипсисът идва в 6 вечерта” на Георги Господинов. Той е избран за тази роля от самия автор.

Борис Кръстев завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Като студент е носител на стипендията на името на Стефан Данаилов. В момента Борис е част от трупата на Пловдивския театър.

Борис Кръстев (синът на Малин Кръстев) като Едуард Втори с премиера в ОхридНай-честите грешки при поливане на градината през лятото

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе