Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.
Лайфстайл

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.

 

Даниел Ангелов, познат и още като принципния полицай Черкезов от криминалната драма „Братя“, която набра особена популярност и може да се похвали със силен зрителски интерес, е не само справедлив на екрана, но и в живота. Той има десетки роли в театъра и киното, които доказват неговия професионализъм и безспорен актьорски талант. Неговата любов към театъра се заражда още през студентските му години и с времето тя става все по-силна.

За любовта, вярата, киното и какъв е Даниел в реалния живот, извън образа на своите герои, вижте в интервюто от първо лице.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.
Снимка: Владимир Балевски

 

Как се зароди любовта Ви към киното и театъра?

 

Бях първо в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов и така се зароди интереса ми. Преди това бях музикант, свиря на барабани, танцувам, пея и просто стана случайно. Вуйчо ми ме насочи да се пробвам във ВИТИЗ и стана от първия път. Стефан Данаилов имаше една поговорка: „Който е талантлив е талантлив в поне две или три неща, а който си е дърво, си остава дърво цял живот.“

 

 

Каква е разликата между двете?

 

Те са като две деца, не мога да ги деля, както и музиката. Но през последните две години, особено покрай сериала и други неща, киното се превърна в по-голямата ми страст, което не значи, че съм оставил театъра. Напротив, там дори имам и повече роли и участия, но като цяло отделих повече време на киното и искам да инвестирам в тази насока, не само като актьор, но като и сценарист, режисьор, продуцент и така.

 

 

Коя е най-трудната роля, която сте имал до сега?

 

Ролите не се делят на лесни и на трудни. Нямам трудни роли. Имам любими такива. Черкезов е една моя много любима роля от сериалите, в които съм участвал, а в театъра, в пиесата „Хъшове“ ми е една от най-любимите роли и изобщо участието ми във всички пиеси като цяло. Но за съжаление не играем от две три години, заради пандемията.

 

До колко героят Ви от сериала „Братя“ си прилича с истинското ви аз?

 

По-скоро е 50 на 50. Тази част полицейската, справедливостта. Черкезов е много справедлив, принципен и т.н. и в това отношение си приличаме доста в живота. А в романтичната линия със сигурност този образ е доста далече от истинския ми. Не съм от този тип мъже, не съм Шекспир. Черкезов гледа леко глуповато, а при мен не е точно така. Аз съм по-близо до образа на Калин или Топалов. Нямам тази прекалена наивност, която има Черкезов. Не си губя толкова времето с жени по този начин. Гледам малко по-мъжки на нещата, така да го кажа.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.
Даниел Ангелов и Искра Донова в кадър от „Братя“

 

С какво Димитър Черкезов допринесе на истинския Даниел?

 

С много неща. Направи ме популярен с една позитивна роля, която аз много харесвам. И преди това също участвах в един сериал, с който станах популярен „Ние, нашите и вашите“, но ролята ми беше доста различна. А тук, понеже е един от най-гледаните и следени сериали в момента и се радвам, че точно такъв позитивен герой играя и много ми харесва.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.
Дани Ангелов заедно със своите колеги Владимир Михайлов и Стойо Мирков на снимачната площадка на „Братя“

Има ли роля, която винаги сте мечтали да изиграете?

Определено има много роли, които искам да изиграя. Обичам роли с позиция. Има много библейски герои, които бих искал да изиграя. Най-важното за мен е ролята да има позиция, да защитава кауза, да има нещо по-голямо от просто някаква игра. И естествено ако тази позиция е свързана с личното ми верую е супер. Така че, надявам се тепърва да ми предстоят по-големи роли. Тъкмо ми тръгна в тази насока.

 

Кой е най-големият Ви страх в киното?

Нямам никакви страхове. Чувствам се много уютно пред камера. Нямам притеснения и се концентрирам бързо. Иначе винаги има напрежение преди камера. Всеки актьор иска да даде най-доброто и ние много бързо снимаме, защото все пак сериалите не са като игралните филми. Много често може да изпуснеш момента, който е много важен в нашата професия.

 

Какво е усещането да се снимаш в световни проекти, заедно с имена като Мел Гибсън, Силвестър Сталоун, Морган Фрийман и Антонио Бандерас?

С Морган Фрийман и Антонио Бандерас имах една много хубава роля, а с Мел Гибсън и останалите имах много малко. Това са шансове и благодаря на Господ, че ми ги дава и се надявам тепърва да получавам още такива. Морган Фрийман става световноизвестен след 50 години и някак си имам вярва и усещане, че тепърва искам и ще се разгърна в тази професия. Аз много обичам актьорството и много ми е на сърце.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.

Съществува ли истинско приятелство между актьорите, отвъд снимачната площадка?

Разбира се, защо да не съществува. Със Стойо Мирков примерно сме много близки приятели, но в сериала уж сме конкуренти. Имаме си някакви любовни триъгълници с Ива, но като цяло сме много близки приятели. Много големи приятелства се зараждат. Нашата професия е свързана с химия, с психология. Работим постоянно заедно и така че истинските приятелства безспорно ги има. Всяка професия може да зароди приятелство, но тук е много лично, защото киното и театърът са реален живот на сцена и на екрана.

 

В едно интервю споменахте, че обичате предизвикателните роли. Коя е най-предизвикателната такава, която сте получавали до сега?

Това е хубав въпрос. Много роли може да се нарекат предизвикателни. Имаше един сериал, в който трябваше да играя доста брутална роля, тип Иво Андонов, и героят ми трябваше да изнасили една девойка и беше доста брутално. Аз го изиграх много истински, че чак екипът настръхна. Има много различни роли, които съм играл.

В истинския живот понякога изпитвате ли нужда да играете роля или винаги сте просто себе си?

Нямам нужда да играя роли. Аз съм си аз, въпреки че всяка роля в театъра и в киното те обогатява по някакъв начин. Тя ти дава нови перспективи. Това е единствената професия, погледнато глобално, която ти дава възможността всеки един ден да бъдеш различен. Днес си Дядо Коледа, утре си убиец, в други ден си любовник. Дава ти палитра да бъдеш различен и те обогатява като артист.

Киното ви дава…?

Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето. В момента гледам филми, които са от миналия век, което в театъра няма как да се случи. Киното просто остава. Ролята на Черкезов, например след време моите правнуци могат да гледат. При киното има и една реалност, която е много по-истинска от театъра. То е много по-близко до истинския живот и затова и самата игра трябва да е по-истинска.

Отнема ли Ви нещо?

Не. Няма нещо, което да ми е отнело. Обичам киното и искам да продължа в тази насока с много любов.

Актьорът Даниел Ангелов:  Киното е много велико изкуство. За разлика от театъра, то остава много сериозно във времето.

Каква е връзката между Вярата, Мечтите и Щастието?

Бях на 19 години, когато имах лична среща с Иисус Христос. Това е животът ми. Искам да правя такива филми, искам да докосвам хората, да се спасяват. Вярата, мечтите и щастието са много свързани. Вярата е най-важното нещо за един християнин, от нея зависи всичко в живота ти. Каквато ти е вярата, такъв ще ти е и той. Ако имаш силна вяра, имаш правилни мечти. Някои хора си мечтаят просто да бъдат популярни или да бъдат звезди, богати, но това са повърхностни неща. Един християнин трябва да вярва и да мечтае за правилните неща. И аз в този смисъл вярвам. Искам да правя филми за Бог, филми с послание и роли, които да се запомнят и децата ми също да са вярващи. Искам да ги докосна.Да променям хората и да се спасяват. Това е основното, което е в сърцето ми. Много е трудно като постижение, но съм тръгнал в тази посока и искам да си изградя екип с времето.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе