Бисквитена торта с домашен крем рецепта
Идеи за дома

Бисквитена торта с домашен (яйчен) крем

Рецепта за класическа бисквитена торта с домашен (яйчен) крем. Тук ви предлагаме лесна рецепта за бисквитена торта с домашен крем. С повод или без почти във всяко домакинство се приготвя тази уникално вкусна торта. Най-съществената част от рецептата е гладкия и пухкав домашен крем.

Рецепта за бисквитена торта с домашен крем

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Царска торта – най-вкусната торта!

Бисквитена торта с домашен крем рецепта
Бисквитена торта с домашен крем

И така, ето я самата рецепта:

Препоръчително е продуктите за домашния крем да са със стайна температура.

Бисквитена торта с домашен крем: необходими продукти:

-2 пакета обикновени бисквити (може да вземете 1 пакет обикновени и 1 пакет какаови);

Необходими продукти за домашния крем (посочените количества са за 1 доза и половина):

-прясно мляко – 1,5 литра;

-захар – 15 с.л.;

-жълтъци – 6 броя;

-брашно – 6 с.л. (пълни с връх)

-ванилия – 3 броя;

-масло – 90 гр.

бисквитена торта с яйчен крем

Яйчен крем за бисквитена торта с домашен крем:

Вземете подходяща купа, в която предварително разбийте отделените жълтъци, с 200 мл. от прясното мляко и брашното. Бъркайте енергично, докато не получите гладка смес.

Изсипете в тенджера останалото количество прясно мляко, 1,3 литра. Към него добавете захарта и ванилиите. Сложете на котлона до завиране. След като течността заври, задължително отстранете от котлона.

Вземете купичката с разбитите жълтъци, бавно и на тънка струйка, бъркайки, добавете към горещото мляко. След като смесихте двете части на крема, върнете обратно тенджерата на огъня. Необходимо е да бъркате непрекъснато и енергично. В противен случай, кремът ще стане на бучки или ще загори, така в тортата ще се усеща неприятен дъх. След като заври, добавете маслото. Нека се разтопи и отстранете от котлона. Домашният крем за вашата торта е готов.

Оставете го настрана, да изстива, като периодично го разбърквате. С процесът на охлаждане, ще започне постепенно да се сгъстява.

Забележка: В случай, че ви се образуват бучки в крема. Разбийте с помощта на миксер.

торта с домашен крем

Оформяне на бисквитена торта с домашен крем:

Подредете ред бисквити на дъното на подходящ съд, желателно е да бъде с правоъгълна или квадратна форма. Залейте с част от крема. Следвайте тези стъпки до завършване на бисквитена торта с домашен крем.

По ваше желание за финални щрихи може да поръсите с настърган на едро ренде млечен шоколад, парченца ягоди, шоколадови пръчици или да си приготвите шоколадова глазура, която да завършите бисквитената торта.

Полезни съвети как да изберете идеалната сватбена торта

Бисквитена торта с домашен (яйчен) крем 8 вида съдове и посуда, които не се мият в съдомиялна

Tagged , , , ,
на горе