6 билки за прочистване на бъбреците
Здраве и красота

6 билки за прочистване на бъбреците

Детоксикацията на бъбреците, понякога наричана бъбречно прочистване, се основава на процес или продукт (като ябълков оцет или джинджифил), за който се твърди, че помага за премахване на токсините от бъбреците.

Прочистването може да има ползи за здравето, но са необходими повече научни доказателства в подкрепа на идеята, че консумирането на определени храни и приемането на специфични витамини подобрява здравето им.Освен детоксикацията, има стъпки, които можете да предприемете, за да насърчите здравето на бъбреците. Ограничаването на солта в диетата, пиенето на повече вода и контролирането на нивата на холестерола и кръвното налягане са все промени в начина на живот, които насърчават здравето на бъбреците.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

6 билки за прочистване на бъбреците

1.Червено цвекло

бъбреците
6 билки за прочистване на бъбреците снимка: pinterest

Цвеклото е много повече от зеленчука, който не сте харесвали като дете. Цвеклото е открито в египетските пирамиди, датиращи от Третата династия. Дори и без да знаят, консумирайки цвекло, египтяните са помагали на бъбреците да се пречистят.

Цвеклото може да подобри производството на азотен оксид. Азотният оксид разширява кръвоносните съдове, което увеличава притока на кръв. Този засилен кръвен поток помага на бъбреците ви да работят по-добре, отколкото когато кръвният поток е ограничен.

Яркочервеният пигмент на цвеклото се нарича бетанин. Той намалява възпалението и оксидативния стрес и защитава бъбречната тъкан от увреждане. Цвеклото увеличава каталазата, естественият вътрешен антиоксидант на тялото ви, който е от решаващо значение за ефективната бъбречна функция и детоксикация.

2.Глухарче

Глухарчето действа като диуретик, подпомага отделянето на урина, като по този начин подобрява бъбречната функция, и подпомага имунната система.

Освен че е част от полезните билки за бъбреците, глухарчето се бори и с възпаленията в тялото, което може да засегне всеки от органите ни. За да се използваме лечебните свойства на растението е добре да консумираме чай от корените или листата на билката три пъти дневно.

3.Целина

бъбреците
6 билки за прочистване на бъбреците снимка: pinterest

Тя има специфичен вкус и мнозина не я харесват заради това. Така обаче пропускат нейните ползи.

Една от тях е високото съдържание на вода в зеленчука, което може да бъде позитив за нашата отделителна система. Повишава се количеството отделяна урина, като така изхвърляме и повече токсини, киселини и ненужни за тялото ни вещества. С две думи: подпомага се процеса на естествено прочистване на бъбреците.

Не бива да забравяме и множеството полезни вещества в целината: витамин А, витамини от групата В – В1, В2, В6, витамин С, калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и редица незаменими аминокиселини.

4.Чесън

бъбреците
6 билки за прочистване на бъбреците

Подобно на джинджифила, чесънът е много полезен за тялото. По нашите земи се използва от столетия за лечение на всякакви инфекции и повишаване на имунитета.Така отделителните органи филтрират по-добре и по-бързо излишните вещества.

Ако консумирате редовно чесън, можете да сте сигурни, че в организма ви няма да има натрупване на тежки метали. Освен това той има и лек диуретичен ефект, което гарантира по-бързо пречистване на отделителната система и пречиства бъбреците.

5.Чepвeнa бopoвинĸa

Лиcтaтa oт чepвeна бopoвинĸa дeзинфeĸциpaт и пpeдoтвpaтявaт paзвитиeтo нa бaĸтepии в бъбpeцитe, a пo вpeмe нa пepиoдa нa peмиcия c ĸaмъни в бъбpeцитe пpeдoтвpaтявaт пoвтopнoтo oбpaзyвaнe нa ĸaмъни.

Чaят oт чepвeнa бopoвинĸa дeйcтвa ĸaтo ecтecтвeн aнтиceптиĸ и cпaзмoлитиĸ. Oтвapитe щe oблeĸчaт cъcтoяниeтo пpи чecтo бoлeзнeнo ypиниpaнe. Дeйcтвa пpoтивoвъзпaлитeлнo и пoмaгa зa eлиминиpaнe нa тoĸcинитe. Taзи нaпитĸa e пoлeзнa ĸaĸтo зa xpoнични, тaĸa и зa ocтpи зaбoлявaния, oблeĸчaвa възпaлeниeтo нa бъбpeцитe.

Зa пpoфилaĸтиĸa взeмeтe oтвapa oт лиcтa oт чepвeнa бopoвинĸa. Moжeтe cъщo тaĸa дa пиeтe плoдoв coĸ oт плoдoвe, ĸaтo дoбaвитe мaлĸo зaxap, a oщe пo-дoбpe – мeд.

6.Зелен чай

бъбреците
6 билки за прочистване на бъбреците

Зеленият чай се използва с лечебна цел от хилядолетия. Неговите листа съдържат съединения, известни като полифеноли (растителни антиоксиданти), които инхибират камъните в бъбреците. Консумацията на зелен чай действа противовъзпалително и има диуретични свойства.

За да подобрите състоянието на бъбреците, пийте всеки ден по 2-3 чаши отвара от зелен чай. Тази напитка ще ви помогне да подобрите и здравето на сърцето, кръвоносната система, мозъка, панкреаса и черния дроб, но също така ще подобри и метаболизма ви.

Tagged , ,
на горе