Бабини рецепти за борба с настинката
Здраве и красота

Бабини рецепти за борба с настинката

Познавате чувството, когато назрява настинката – възпалено гърло, запушен нос, стягане в гърдите, спад на енергията.

Просто искаш всичко това да изчезне, за да можеш да продължиш да живееш… сега тайно ти се иска да си запечатал в паметта сигурната огнена смес на баба… наистина проработи.

Е, чувам те. Ето няколко съставки за борба със студа, които баба ви би използвала. Опитайте едно или много.

И не забравяйте, използвайте тези съвети в допълнение към пълноценна диета.

Изобилие от пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, бобови растения и риба, морски дарове и месо (ако не сте вегетарианец), за да помогнете на тялото ми да се възстанови бързо. Това е от основно значение за силната имунна система и способността да се възстановява след боледуване.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Бабини рецепти за борба с настинката

1. Чесън

настинката
Бабини рецепти за борба с настинката

Снабден с мощен алицин, който придава имуностимулираща, антивирусна и антибактериална лечебна сила, идеален за борба с настинката и грипа.

Как да увеличим обема на чесъна –

Добавете към супи, храни или гореща лимонова напитка (по-долу)
Нарежете половин скилидка суров чесън и вземете с чаша портокалов сок,
Смучете скилидка… да, звучи отблъскващо и вероятно е по-добре да не го правите преди среща за вечеря. Прави чудеса при възпалено гърло.
Какво ви трябва…1 скилидка карамфил, обелена и нарязана наполовина. Поставете по едно парче във всяка буза и го смучете като капка за кашлица. От време на време натрошете върху зъбите си, за да освободите повече активни съставки. Правете веднъж на ден.

Нанесете върху стъпалата на краката си … ако яденето не ви вълнува, нанесете го външно. Работи страхотно!
Какво ви трябва…..6 скилидки, обелени и натрошени, ½ чаша, свинска мас. Разстелете кашата върху стъпалата и покрийте с тежки памучни чорапи, плюс допълнителен чифт или два, за да защитите спалното си бельо. Правете го веднъж на вечер или допълвайте с нова порция на всеки 5 часа, докато настинката изчезне. Внимание: ужилва върху наранена кожа.

2. Джинджифил

настинката
Бабини рецепти за борба с настинката

Намалява температурата, успокоява възпаленото гърло и помага за разхлабването на слузта в гърдите и премахва настинката. Активните съставки му придават пикантен ритъм, който стимулира кръвообращението и отваря синусите. Подобрената циркулация означава, че повече кислород достига до вашите тъкани, за да помогне за премахването на токсините и вирусите.

Какво ви трябва…..5 см пресен джинджифил, настърган или нарязан, 2 чаши вряща вода, ½ чаена лъжичка мед, ½ лимон, изстискан (по избор). Запарва се 5 минути и се пие често.

А медът е чудесен за раздразнено, сърбящо и възпалено гърло. Освен това е естествено антибактериално и антивирусно средство.

3. Карамфил

Използва се за облекчаване на болки в гърлото и устата през вековете. Съдържа евгенол, естествен болкоуспокояващ и антибактериален и помага срещу настинката.

Дъвченето на карамфил бавно ще изтръпне гърлото ви.

Какво ви трябва… Няколко цели скилидки, чаша вода (по желание). Поставете скилидка в устата си и смучете, докато омекне, а сега дъвчете, сякаш е дъвка. Използвайте при нужда.

4. Лук

настинката
Бабини рецепти за борба с настинката

Лукът съдържа по-мека форма на същата активна съставка в чесъна, но и двете работят като естествени антибиотици, противовъзпалителни, отхрачващи (разхлабват слузта, за да можете да я изкашляте) и укрепват имунната ви система и помагат срещу настинката. Суровият лук е най-добър, тъй като има най-високо съдържание на сяра.

Домашен сироп за кашлица от мед и лук.

От какво имаш нужда….

1 глава червен или жълт лук или ½-1 глава чесън (8-12 скилидки)
1 чаша суров мед или мед от манука
1 буркан с широко гърло и плътно затварящ се капак
Нарежете лука равномерно, поставете няколко резена в основата на буркана и покрийте със слой мед. Повторете реденето на слоеве, докато се използват всички съставки. Покрийте плътно, оставете да престои на масата за 8-12 часа. Течността ще се е събрала. Използвайте 3 супени лъжици на час, ако е необходимо за кашлица.

Най-добре се използва пресен. Веднъж направен може да се съхранява в хладилник до 2 дни. След това разбийте още една порция.

5.Евкалиптово масло

настинката
Бабини рецепти за борба с настинката

Облекчава запушения нос като лакомство и се справя бързо с настинката.

Какво ви трябва…..1 голяма купа или мивка, една трета пълна с вряща вода, няколко капки евкалиптово масло, 1 голяма кърпа, която да покриете през главата.

Наведете се над купата, за да вдишате парата. Бъдете внимателни, парата може да изгори. Поставете кърпата върху главата си, за да създадете палатка. Вдишайте го и се отпуснете!

Tagged , , ,
на горе