7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства
Здраве и красота

7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Наличието на повишена телесна температура обикновено е свързано с имунен отговор на организма. Тя подпомага имунната система в борбата с бактериални и вирусни инфекции, като прави тялото по-негостоприемна среда за възпроизвеждането на вируси и бактерии, които са чувствителни към температурата.

Ако тя е под 38,3 градуса по Целзий, може да използвате домашни методи за охлаждане на тялото.

7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

 

7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

1.Пийте течности

температура
7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Вирусната треска прави тялото ви много по-топло от обикновено. Това кара тялото ви да се поти в опит да се охлади. Но това води до загуба на течности, което може да причини дехидратация.

Опитайте се да пиете колкото можете повече, когато имате вирусна треска, за да възстановите загубените течности и да свалите вашата температура. Не е нужно да е само вода. Всяко от следните може да осигури хидратация:

сок

спортни напитки

бульони

супи

безкофеинов чай

Бебетата и малките деца могат да се възползват от специално формулирана напитка с електролити. Можете да закупите тези напитки в местен магазин за хранителни стоки или онлайн. Можете също да направите своя собствена електролитна напитка у дома.

2.Почивайте си много

температура
7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Вирусната треска е знак, че тялото ви работи усилено, за да се пребори с инфекция. Отпуснете се, като си почивате колкото е възможно повече. Дори и да не можете да прекарате деня в леглото, опитайте се да избягвате възможно най-много физическа активност. Стремете се към осем до девет часа или повече сън на нощ. През деня се успокойте.

Също така е най-добре да спрете временно рутинните си упражнения. Усилието може допълнително да повиши вашата температура.

3.Намокрете чорапите си със студена вода

Накисването на чорапи в студена вода е популярно домашно средство за сваляне на температура. Първо затоплете кракта си в гореща вода, след което накиснете тънък чифт памучни чорапи в студена вода, изцедете ги и ги нахлузете непосредствено преди лягане. Върху мокрите чорапи поставете и чифт сухи вълнени. Този подход помага за облекачаване на температурата чрез изтегляне на кръв към краката, което забързва кръвообращението значително.

4.Опитайте билкови лекарства

Хората понякога опитват билкови лекарства за лечение на треска. Имайте предвид, че е доказано, че тези добавки подобряват температура при животни. Няма надеждни доказателства, че действат при хора. Тяхната безопасност при деца също често е неясна или неизвестна. Най-добре е да избягвате тези лекарства при деца.

Също така е важно да се отбележи, че Администрацията по храните и лекарствата не следи качеството на добавките, както правят за лекарствата. Говорете с Вашия лекар, преди да опитате някакви добавки. Следвайте инструкциите на производителя.

5.Остани спокоен

температура
7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Можете да помогнете за охлаждането на тялото си, като го обградите с по-ниска температура. Уверете се, че не прекалявате. Ако започнете да треперите, спрете веднага. Треперенето може да доведе до повишаване на температурата.

Нещата, които можете да направите, за да се охладите безопасно, включват следното:

Седнете във вана с хладка вода, която ще ви се струва хладна, когато имате треска. (Студената вода всъщност ще накара тялото ви да се затопли, вместо да се охлади.)

Направете си гъбена вана с хладка вода.

Носете леки пижами или дрехи.

Опитайте се да избягвате използването на твърде много допълнителни одеяла, когато имате студени тръпки.

Пийте много хладка вода или вода със стайна температура.

Използвайте вентилатор, за да поддържате циркулацията на въздуха.

6.Увийте се с мокър чаршаф

Това е стар народен метод. Препоръчително е да не сваляте вашата температура прекалено бързо, така че намокрете чаршафа с леко хладна, а не студена вода. Увийте се с мокрия чаршаф за около 15 минути.

7.Грижи за носа.

температура
7 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

Доказано е, че затрудненото дишане повишава телесната температура. Ето защо носът не бива да остава запушен.
Експертите препоръчват да се натисне едната ноздра с пръст, докато другата леко се издуха върху салфетка. На малките деца може да се помогне да правят това. Задължително е, след всяко издухване, ръцете да се измиват с вода и сапун, за да се избегне рискът от по-нататъшни бактериални или вирусни инфекции.

Tagged , , ,
на горе