7 умни неща, които да направите, ако той не отговаря на съобщенията ви, според психолог

Ако той не отговаря на съобщенията ви, вероятно имате работа с мъж - „призрак“ .Случвало ли ви се е да изпратите съобщение на човека,
Психология

7 умни неща, които да направите, ако той не отговаря на съобщенията ви, според психолог

Ако той не отговаря на съобщенията ви, вероятно имате работа с мъж – „призрак“ .Случвало ли ви се е да изпратите съобщение на човека, когото харесвате и той да не ви отговори ? Внезапно е спрял да ви следва в социалните медии… Продължавате ли да гледате телефона си в очакване да се появи двойната синя отметка или „онлайн“? Чудите ли се дали съобщението не е достигнало до него правилно, дали нещо го е притеснило или той просто вече не се интересува от вас? Ако отговорът е да, може да преминавате през нещо по-сложно от любовна носталгия.

Съобщенията в Месинджър, Вайбър или WhatsApp се превърнаха в едно от основните средства за комуникация, особено в областта на романтичните връзки. Това обаче донесе със себе си и поредица от проблеми и недоразумения, които могат да повлияят на самочувствието и психичното ни здраве .

7 умни неща, които да направите, ако той не отговаря на съобщенията ви, според психолог

10 неща, които да направиш, преди да срещнеш мъжа на мечтите си

Toва е възрастта, на която една жена може наистина да направи мъжа най-щастлив!

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

7 умни неща, които да направите, ако той не отговаря на съобщенията ви, според психолог

КАКВО Е „ПРИЗРАК“?

„Призракът“ е поведение, което се състои в изчезване от връзка , без да се дава каквото и да е обяснение или признак на живот. Терминът идва от английското „ghost“, което означава призрак, и се отнася до начина, по който човек изчезва, сякаш никога не е съществувал . „Призракът“ може да се случи както в двойката, така и в приятелството или семейството и обикновено оставя другия човек наранен и объркан, без да знае абсолютно нищо за своя партньор.

Ето защо е важно да знаем как да се изправим срещу този проблем и да затворим отворени въпроси , съмнения или погрешно чувство за вина, които могат да ни накарат да се запитаме: „Какво направих аз, за да изчезне той?“

Това е връзка, която се нуждае от затваряне, обяснения и преминаване през поредица от етапи, от шок до разрешаване.

 

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВА МЪЖЪТ – „ПРИЗРАК“?

 ако той не отговаря на съобщенията ви
ако той не отговаря на съобщенията ви

Възможни причини са:

Липса на ангажираност . Човекът, който е призрак, не иска да поеме отговорност за прекратяването на връзка по зрял и уважителен начин и предпочита да избегне конфликт и конфронтация, като изчезне без предупреждение.

Страх от отхвърляне . Тези хора се страхуват да бъдат отхвърлени или да наранят чувствата на другия и вярват, че като изчезнат, ще избегнат този риск.

Ниско самочувствие. Тези хора обикновено имат негативна представа за себе си и не се чувстват достойни за любов или уважение, така че те се самосаботират и бягат от връзки.

Липса на емпатия . Човекът, който се държи като „призрак“, не се поставя на мястото на другия и не се интересува от щетите, които може да причини със своето егоистично и неуважително отношение.

 

КАКЪВ ТИП ЧОВЕК Е „ПРИЗРАКЪТ“?

 ако той не отговаря на съобщенията ви
ако той не отговаря на съобщенията ви

Гостингът е незряло и безотговорно поведение, което отразява липсата на емоционална интелигентност и неспособността да се управляват собствените чувства и тези на другите. Хората, които правят ghosting, обикновено имат психологически профил, характеризиращ се с :

Нарцисизъм . Хората, които се държат като„призраци“, вярват, че са по-добри от другите и се грижат само за собствената си полза и удоволствие . Те не вземат предвид чувствата или нуждите на другия човек и се грижат само за задоволяването на собствените си желания или капризи.

Несигурност . Имат ниско самочувствие и липса на самочувствие. Те не се чувстват способни да поддържат стабилна и здрава връзка и се чувстват застрашени от възможността да бъдат отхвърлени или изоставени.

Манипулация . Тези хора са експерти в заблудата и съблазняването на другите, карайки ги да вярват, че са специални или имат уникална връзка . Въпреки това, след като получат това, което искат, те губят интерес и зарязват другия безцеремонно. Тяхната цел е да имат контрол и власт над връзката и нямат нищо против да си играят с чувствата на другите хора .

 

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ „ПРИЗРАЧНИТЕ“ МЪЖЕ?

 ако той не отговаря на съобщенията ви
ако той не отговаря на съобщенията ви

Ако това съобщение в Месинджър никога не пристигне или никога повече не чуете този човек, вероятно си имате работа с „призрак“. Преодоляването му не е лесно, но не е и невъзможно . Някои от стратегиите, които могат да ви помогнат са:

Приемете реалността . Първото нещо, което трябва да направите, е да приемете, че другият човек е решил да изчезне и няма да се върне. Това означава да спрете да чакате или да търсите контакт и да приемете, че няма да има обяснение или извинение. Приемането на реалността е първата стъпка за затваряне на цикъла и започване на лечението .

Правете терапия и нулев контакт . Можете също така да потърсите професионална помощ, за да се справите с болката и объркването, причинени от „Призрака“, и да избягвате да търсите или да се свързвате с него. Колкото по-малко знаете за това , толкова по-бързо ще бъде възстановяването.

Изразявайте емоции . Нормално е да се чувствате тъжни, ядосани, разочаровани или объркани, поради което е важно да изразявате тези емоции по здравословен и конструктивен начин , за да предотвратите тяхното засилване или вреда. Това може да включва разговор с някой, на когото имате доверие, водене на дневник и т.н.
Погрижете се за себе си . Появата на призраци може да повлияе на самочувствието и благосъстоянието на хората, така че е важно да се грижите за себе си и да си възвърнете увереността и любовта към себе си. Практикувайте дейности, които харесвате, поглезете се, спортувайте и т.н. и избягвайте да изпадате във вредни навици като изолация.
Потърсете социална подкрепа . Обградете се с хора, които ви обичат и ценят. Това може да включва прекарване на време със семейството, приятели, колеги от работа или училище и т.н. Това, което трябва да се избягва, е затварянето в себе си и отказването от социални връзки.

Отворете се за нови възможности . „Призраците“ могат да накарат хората да се чувстват в застой и без надежда за бъдещето, така че е важно да се отворите за нови възможности и да се върнете към проектите и мечтите, които сте имали преди. Трябва да избягвате да се забивате в миналото и в това, което е могло да бъде и не е било.

Прости и се освободи . Трябва да разберете, че „призракът“ няма нищо общо с вас, а с другия човек и че той не заслужава вашето негодувание или страдание . Прошката не трябва да е за другия, а за себе си.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе