10 неща, които да не правите, ако не отговаряте на чувствата му

играе с чувствата ви; чувствата му
Любов и партньорство

10 неща, които да не правите, ако не отговаряте на чувствата му

Ако сте в една компания с момче, което ви признае, че ви харесва, става деликатна ситуация и чувствата му със сигурност могат да бъдат наранени. Да търсиш момче за приятелство вече е трудна задача. Не я усложнявайте още повече, като попадате в тези често срещани капани, които могат допълнително да усложнят ситуацията. Често сте чували изразът, че между мъж и жена не може да има приятелство, защото рано или късно се зараждат чувства. Те могат да бъдат само в една посока и тогава може да се получи проблем.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Mirror: Принц Хари притиска Меган Маркъл да се върне в Обединеното кралство

Ако усетите, че ваш близък ви харесва, то трябва да помислите за чувствата му, за да не го нараните, ако не изпитвате същото. Ето какво да направите в тази ситуация:

Не го игнорирайте

Внезапното прекъсване на всякаква комуникация или „призрачното“ поведение може да накара другия човек да се почувства объркан и да нараните чувствата му. Това е форма на емоционално избягване, която може да изостри тревожността и да увреди самочувствието. Може да се почувствате странно да говорите с него след неловкия разговор за това дали можете да си останете приятели, но това напрежение ще изчезне, ако сте достатъчно смели, за да го преодолеете.

Да се извинявате прекалено много

чувства които мъжът изпитва преди да се влюби
да не правите, ако не отговаряте на чувствата му

Въпреки че е важно да сте съпричастни, за да не нараните чувствата му, прекаленото извинение може да влоши ситуацията. То може да накара другия човек да се чувства като бреме или проблем, което може да навреди на самооценката и чувствата му. Психологията сочи, че прекомерните извинения могат да изместят фокуса от техните мисли към управлението на вашите, което не е полезно в този сценарий.

Даване на смесени сигнали

Ужасно е, но често пъти, след като разберем за интереса на някого към нас, си играем с емоциите и чувствата му, независимо дали умишлено, или не. Когато сте пияни и се нуждаете от повишаване на егото, не го целувайте, защото знаете, че той ще ви отвърне, и не го прегръщайте, защото знаете, че няма да ви каже да се махнете от него. Придържайте се към това, което сте казали – той не ви интересува, ако разбира се, това наистина е така.

Омаловажаване на чувствата му

имаш чувства
да не правите, ако не отговаряте на чувствата му

Омаловажаването на чувствата на приятеля ви или на значението на признанието му може да бъде болезнено. Важно е да признаете смелостта му и дълбочината на емоциите му. Ако се преструвате, че чувствата му към вас не са толкова сериозни, няма да накарате проблема да изчезне – само ще накърните самочувствието му и ще го накарате да се чувства отхвърлен и нечут.

 

Прибързване на разговора

Прибързаният подход към разговора за приятелската зона може да изглежда неискрен или пренебрежителен. Важно е да дадете на разговора времето и сериозността, които заслужава. Така чувствата му може да е бъдат наранени.

Публично обсъждане на ситуацията

Обсъждането на подробностите за това как сте се сприятелили с момчето с други хора, особено публично или в рамките на вашия социален кръг, може да бъде смущаващо и неуважително. То може също така да доведе до чувство на предателство и да накърни доверието. Обсъждането на подробностите от смелото му признание може да разкъса приятелството, което току-що сте обещали да запазите живо. Чувствата му ще бъдат наранени и може би връщане назад да няма.

Даване на обещания, които не можете да изпълните

Избягвайте да давате обещания за бъдещето на връзката ви, за които не сте сигурни, че можете да спазите. Това може да създаде фалшиви очаквания и да доведе до разочарование. Ако знаете, че той не е човекът, с когото искате да се срещате, не подхранвайте надеждата му, че един ден може да промените мнението си. Бъдете решителни и твърди в избора си, колкото и трудно да ви е.

Фокусиране само върху вашия комфорт

Как да накарате половинката ви да се чувства по-сигурна във връзката ви
да не правите, ако не отговаряте на чувствата му

Въпреки че е важно да управлявате собствените си емоции, фокусирането единствено върху вашия комфорт може да изглежда егоцентрично. Балансът е от ключово значение при отчитането на чувствата и на двете страни. Да се влюбиш в приятел си е трудно, а на всичкото отгоре сега той е изправена пред отхвърляне. Бъдете съпричастни към това и се уверете, че правите каквото можете – в рамките на разумното – за да го накарате да се почувства по-добре.

Използване на клишета като извинение

Казвали сме го и преди, но си струва да го припомним. Избягвайте да използвате клишета като „Не си виновен ти, а аз“, тъй като те могат да изглеждат неискрени и пренебрежителни. Тези фрази могат да омаловажат чувствата на другия човек и да направят разговора безличен.

Пренебрегване на последствията

След разговора не пренебрегвайте промените в приятелството ви и чувствата му. Бъдете внимателни и уважавайте новата динамика, като спрете да му споделяте подробности за любовния си живот, ако сте го правели редовно преди. Игнорирането на последствията може да доведе до объркване и дискомфорт и ще направи по-вероятно да изпращате смесени сигнали. Ако изглежда, че приятелят ви изпитва затруднения с приятелството след отхвърлянето, предложете прекъсване на приятелството. Възможно е той да се нуждае от време, за да се справи с чувствата си, преди да продължите приятелството, и това е нормално.

Вижте още:

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Tagged ,
на горе