Ако доверието е подкопано: Как отново да повярвате на мъжа до вас

ако доверието е подкопано
Любов и партньорство

Ако доверието е подкопано: Как отново да повярвате на мъжа до вас

Ако няма доверие в една връзка, тогава не може да става дума за никаква любов. Но как да се доверим на мъж, ако той вече е подкопал доверието ни? За съжаление, с този проблем се сблъскват повечето двойки. За да изградите отношенията си на доверие, имате нужда от няколко неща, съветват психолозите.

Забравете миналото

Научете се да виждате единствено взаимоотношенията, които изграждате в момента. Забравете миналите неприятности, нека те просто не съществуват за вас. Страхувате ли се, че отново ще бъдете наранени? Не бива, защото това, което ни се случва, е това, от което се страхуваме най-много. Мислите са много важни, затова мислете само позитивно.

Не търсете предателство във всяко негово действие

Когато сме наранени имаме склонност да преувеличаваме и да съзираме повод за тревоги навсякъде и във всяко едно действие на партньора. Това е много лошо и трябва да се избягва на всяка цена. Не бъдете предубедени, ако сте решили да му дадете втори шанс, направете го наистина, а не само привидно.

Не карайте партньора си да се оправдава

Силно се препоръчва да не поставяте партньора си в положение, в което той ще трябва да се оправдава или да ви дава отчет. Всъщност, изобщо не е длъжен да ви докладва в действията си. Всеки човек разполага със собствената си свобода.

Вярвай по подразбиране

Има една стара, шеговита поговорка, че проверката е висша форма на доверие. Не, не е нужно да проверявате. Щом сте решили, че ще се доверите на партньора си, нека това бъде нещо като настройка по подразбиране.

Всеки човек има недостатъци, но има и положителни черти

Може би вашата сродна душа си има недостатъци, но не са чак толкова много, нали? Със сигурност обаче има и положителни, както и чувство за собствено достойнство – така че, обърнете им повече внимание на второто, оставете го да разбере, че цените неговата честност, точност и всичко останало, за което си струва да го обичате.

Tagged , , , , , , ,
на горе