Значение на имената: Денис – талисман, цвят, благоприятен ден

мъжете на име Денис
Интересно

Значение на имената: Денис – талисман, цвят, благоприятен ден

Името Денис се свързва с древногръцкото божество на плодородието и виното Дионис.  Това име носи огромен заряд на любов към живота, активност и склонност към забавление.  

Притежателят на това име отлично знае мярката на радостите от живота, защото, както при виното, вълненията могат както да развеселяват, така и до докарват до лудост.

Обикновено активността на Денис се проявява в много ранна възраст, той е неспокоен, любопитен, обича всякакви игри и често се опитва да се включи в играта на по-големите деца.

Става въпрос за едно общително, доброжелателно, весело и любознателно дете. Той лесно осъществява контакт, което му позволява бързо да се сприятелява.

В училище Денис често компенсира липсата на старание и постоянство с умението да мисли бързо и да схваща информация в движение.

Достатъчно е обаче Денис да се запали по някакъв интересен бизнес и ще е трудно да се намери по-усърден човек от него!

Често енергията на името подтиква Денис към всякакви приключения и ентусиазмът му може да бъде много заразен.

Рядко се стреми да подчини хората, но въпреки това може да привлече приятелите си заедно с него, което го прави чудесен организатор. За съжаление, обаче, когато ентусиазмът му изчезне, той лесно може да се откаже от всичко.

Денис може да се похвали с бърз ум и в случай на заплаха веднага намира добър изход.

Предпазливост, търпение и ангажираност – това са качествата, които ще помогнат на Денис да постигне успех в почти всеки бизнес и във всяка професия.

Тайни на комуникацията

За да подтикнете Денис към някакво начинание, често е достатъчно просто емоционално и оживено да му разкажете за него и да попитаме мнението му.

Точно това е просто най-лесният начин да го накарате да се замисли и тогава няма да му пука чия е идеята, основното е, че тя е интересна!

Талисман: Сапфир

Цвят: Сив

Дърво: Кестен

Растение: Момина сълза

Благоприятен ден: Петък

Tagged , , , , , ,
на горе