Тест: Какво издава формата на лицето
Психология

Тест: Какво издава формата на лицето

 

 

Формата на лицето ви може да разкаже интересна информация за вашата личност.

Има и специалисти в областта на четенето на човешки лица. Така Джин Ханер е автор на книгата „Мъдростта на лицето ти.

Ето заключенията, направени от специалистката при изследването на този феномен:

 

„Повечето хора нямат подчертана форма на лицето. Много често можем да срещнем хора с лица, които съчетават няколко форми едновременно, например квадратна и кръгла или с форма на ромб и овална. Но заедно с това има хора, чиято форма на лицето е лесно разпознаваема. “

 

Изучавайки чертите на лицето, Джийн изследва лицата на 3000 ученици, намирайки общи характеристики на всеки от типовете лица. Така че хората с правоъгълно лице са умни, с кръгло – нежни, с квадратно – жилави и с овално – приказливи.

 

Сега нека разгледаме по -отблизо тези основни четири и три други възможни форми на лицето и да разберем какво имат интересно да кажат за собственика си.

 

Погледнете снимката и опитайте да определите формата на лицето си

 

1) Овална форма на лицето

Тези хора знаят как да говорят правилно и красиво. Благодарение на богатството на езика си, те знаят точно как да водят хората в тяхната посока, а не срещу себе си. Лесно им е да се доверят. Но със силата на думите, такъв човек също може умело да привлече вниманието на нечестивите.

 

2) Кръгла форма на лицето

Това са добродушни хора, които са готови да споделят своята доброта буквално с всички. В живота те са щастливи. Лесно е да се преговаря с тях. Но хората не винаги са готови да отговорят със същата монета. Това само засилва разочарованието им от хората, преследвайки ги през целия им живот. С това трябва да се научите да живеете и да се борите. Или просто не позволявайте нарцистичната природа да влезе в живота ви.

 

3) Правоъгълна форма на лицето

Тази форма на лицето говори много за съзнанието на собственика. Понякога тези хора са твърде умни. Животът им следва ясно определен план. Те не са свикнали да демонстрират открито своите чувства и емоции.

Това са кариеристи и работохолици, за които работата винаги е на първо място. И ако те изпитват някакъв емоционален стрес, тогава умствената работа може да ги разсее и да помогне за решаването на всички проблеми.

 

4) Квадратна форма на лицето

Тези хора просто са обзети от ентусиазъм. Характеризират се с издръжливост и устойчивост. Всеки бизнес буквално гори в ръцете им. Но с течение на времето умората също се усеща. Следователно те трябва да могат да намерят компромис и хармонично да съчетаят работата с почивката.

 

5) Триъгълна форма на лицето (тип „сърце“)

По правило това са хора с широко чело и тясна брадичка. По своята същност това са живи хора, които не могат да седят на едно място дълго време. Смисълът на техния живот се крие в постоянното движение, в смяната на места, в образи, вътрешната им сила им дава възможност да се движат право напред, постигайки целите си на всяка цена.

 

6) Трапецовидна форма на лицето (тип круша)

 

С други думи, лицето е оформено като триъгълник с тясно чело и широка долна челюст. Няма да им е трудно да обвинят и осъдят другия. Те са свикнали да прехвърлят отговорността върху другите и след това да обвиняват някого за всички неуспехи, като си мият ръцете.

 

7) Лице с форма на диамант

Родени перфекционисти те са свикнали да контролират нещата. Те имат свое специално виждане за нещата и хората. Много внимателни към детайлите, което позволява на тези хора да вършат работата си перфектно и при висок стандарт.

Но природата не ги е лишила от остър език, който понякога може болезнено да „ужили“ и „закове“ другите.

 

Каква е формата на лицето ви? Съгласни ли сте с характеристиките на личността, получени от типа лице?

Tagged , , ,
на горе