Признаци, които издават отношението ви към себе си

Признаци, които издават отношението ви към себе си
Психология

Признаци, които издават отношението ви към себе си

 

 

„Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си ти самият“, е казал мъдрецът. И е абсолютно прав. Проблемът е, че само ние решаваме с кого ще живеем през останалите дни: дали това ще бъде щастлив човек, с грижи и внимание, или ще бъде с този, чиито интереси и желания винаги са на последно място.

Сигурни сме, че тези, които искрено обичат и ценят себе си, винаги са в добра компания. И изглежда, че много незначителните уж „глупости“ позволяват да се прецени как човек наистина се отнася към себе си. Нека да ви разкажем за тях.

 

Не яжте и не пийте от счупени съдове

 

Забелязвайки пукнатина или отломък по чиниите, уважаващият себе си човек ще се раздели без съжаление дори с някога обичана чаша или чиния. Ако някой си мисли: „Така ще бъде!“ – и продължава да яде от чинии с нащърбено или пукнато, следователно подсъзнателно е сигурен, че не заслужава нищо добро в живота. Като се задоволяваме с по -малко във всеки аспект от живота, ние се лишаваме от това, което наистина заслужаваме.

Признаци, които издават отношението ви към себе си

Следете качеството на храната

 

За любов към себе си не може да се говори, ако човек яде на случаен принцип. И не става въпрос за цената на закупените стоки. Дори и да няма много финанси, един обичащ себе си човек ще се опита да състави балансирана диета и да купи най-добрата храна. Всеки, чийто списък с продукти за пазаруване се състои само от евтини тестени изделия и колбаси, очевидно не мисли за здравето си и се отнася с презрение към себе си.

Признаци, които издават отношението ви към себе си

Подредете масата!

 

Можете да посещавате скъпи ресторанти, да купувате само хранителни стоки от магазини за здравословни храни и без съмнение да следвате съветите на личния си диетолог. Но всичко това не си струва парите, ако се храните на крак, без да откъсвате очи от вашия смартфон или телевизионния екран. Когато се храните – нека бъде седнали на маса и нека нищо друго не ви разсейва, освен приятен разговор с партньора и децата – никакви мобилни! Това не само ще подобри храносмилането, но и ще укрепи връзката ви със себе си.

 

 

Купете качествено облекло, не евтино „за всички случаи“

 

„Разпродажба? Трябва да вземем! “ – някои купуват стотици безполезни неща. В същото време най -малко се притесняват за качеството, стила и пригодността на дрехите, които купуват: „Жалко е да не вземете за такива пари!“

Уважаващият себе си човек има различно отношение към гардероба. Носенето на подходящи дрехи не само помага да направите добро впечатление на околните, но и може да повиши самочувствието на потребителя. Следователно гордият човек по правило внимателно обмисля имиджа си и не пести от качествени неща: защо да се задоволявате с по -малко и да плащате пари за ненужни боклуци?

Признаци, които издават отношението ви към себе си

Не носете дрехи с лошо качество

 

Често вкъщи хората носят нещо, което им е жал да хвърлят – например любима риза с дупки или панталони с протрити колене. А някои жени слагат скъсани чорапогащи под панталона си и спокойно се захваща за работа: „Никой няма да види“.

Психолозите казват, че износеното облекло (с дупки, петънца, точки) се отразява негативно на самочувствието ни. Като се облича спретнато, хубаво и стегнато, един любящ себе си човек само засилва увереността, че винаги заслужава добро, независимо дали седи у дома пред телевизора или чете репортаж на бизнес среща.

 

Не спестявайте от обувки

 

Човек, отдавна изоставил здравето и външния си вид, е малко вероятно да се притеснява за качеството на обувките: „Ще си купя нещо по -евтино, то ще се износи през сезона“. Този подход е не само късоглед, но и вреден. Евтините обувки могат да изглеждат достатъчно прилични, но са изработени от нискокачествени материали, което ще доведе до дискомфорт и заболявания на краката.

Добрите обувки се правят в съответствие с анатомичната структура на стъпалото, поддържат оптимален микроклимат вътре в обувката и, което е важно, могат да издържат повече от един сезон, без да губят качество и външен вид. Хората, които ценят парите и здравето си, като правило не пестят от обувки.

 

 

 

Следете състоянието на зъбите си

 

Състоянието на зъбите може да каже много за един човек. Смята се, че красивата усмивка е показател не само за здраве, но и за платежоспособност. Освен това зъбите са едно от първите неща, на които другите обръщат внимание. Както сочат анкетите, усмивката играе важна роля в общуването с противоположния пол и представянето на интервюта.

Здравата усмивка е ключът не само към благосъстоянието, но и към самочувствието. Изкривени и неподдържани зъби, кървене на венците, кариес и лош дъх провалят ​​всеки опит да изглежда привлекателен. Това се помни от хората, които се отнасят с любов и уважение към себе си, затова редовно посещават зъболекаря и следят отблизо състоянието на устната кухина.

 

Не пестете от спално бельо

Средно човек прекарва една трета от живота си в сън. Качеството на съня определя как се чувстваме през целия ден: ако не спим достатъчно, ставаме раздразнителни, разсеяни и непродуктивни. Изборът на спално бельо играе важна роля по този въпрос. Изкуствената тъкан може да бъде дразнеща, а микроскопични акари могат да бъдат намерени в чаршафите и калъфките. Тъканите с лошо качество и неравномерното пране на спално бельо могат да причинят кожни проблеми и алергии.

Тези, които не са безразлични към физическия и психологическия комфорт, няма да пренебрегнат нито качеството на закупеното бельо, нито правилата за грижа за него.

Ако качественият сън е важен за вас, изберете най -доброто спално бельо. Правилният избор е успехът.

 

Отделете време за упражнения

 

Не е тайна, че физическата активност е полезна за вашето здраве. Упражненията могат да ви помогнат да отслабнете, да намалят шансовете ви за сърдечни заболявания, инсулт и диабет тип 2. Упражненията също имат положителен ефект върху самочувствието.

Учените са показали, че хората, които нямат проблеми със самочувствието и самочувствието, са по-склонни да останат физически активни.

Признаци, които издават отношението ви към себе си

Не клюкарствайте за другите

 

Хората, които се чувстват зле със себе си, временно се чувстват по -добре, когато казват лоши неща за другите. Така се проявява завистта. Вместо да се опитва да промени живота си, човекът с ниско самочувствие ще се опита да омаловажи успеха на някой друг.

Човек, който уважава себе си, няма да губи силата си на подобни разговори. Той няма желание да се издига за сметка на другите или да обвинява другите за провала си. Той разбира, че животът му е негова зона на отговорност и ако нещо се обърка, тогава първо трябва да попитате себе си, а не по -успешен партньор.

Tagged , , ,
на горе