Как духовно развитият човек се зарежда със силна психическа енергия?

Психология Интересно

Как духовно развитият човек се зарежда със силна психическа енергия?

 

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание HappyWoman.bg

Каквото и да прави човекът, стига това да не е под някакъв външен натиск, това занимание му носи удовлетворение. Или с други думи казано – той го харесва или извлича полза от него в определена форма. Ако, обаче, самото действие не му носи никакво удовлетворение, тогава при липса на стимул той престава да се занимава с тази дейност.

Всичко това е свързано с процеса на духовното развитие и самоусъвършенстване. Личността се движи свободно по пътя на духовното развитие, само ако му носи вътрешно удовлетворение.

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

Според различни статистически данни, в съвременният свят, само около една трета от световното население, вярва в ​​наличието на необяснима свръхестествена сила, под чието влияние се случва всичко. Относно невярващите хора, тяхната позиция е следната: ако не е възможно обективно и недвусмислено да се разбере божественото начало, тогава няма смисъл да се занимават с духовно развитие.

Но човек, който следва пътя на духовното развитие практически от самото начало, получава удовлетворение от това, което ще се прояви по-силно в бъдеще. Това се нарича – трансцендентално (духовно) блаженство.

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Зодии, които живеят най-дълго

Топ 4 на най-състрадателните хора в зодиака

 

За да добиете представа какво означава духовното развитие и как то влияе на човешкото съзнание, нека разгледаме основната роля на човешкия мозък.

Работата на нашият мозък може да се сравни с работата на компютър (мозъкът е „биокомпютър“). Основната характеристика на компютърът е неговата скорост на работа. С други думи, качеството на компютъра (мозъка) се определя от скоростта на неговата работа.

Основната задача на нашият мозък е да осигури безопасното съществуване на тялото. Следователно, на първо място, психическата енергия се изразходва за обработка на информация.

Мозъкът изразходва енергия за обработка на информация от минали събития, за прогнозиране на бъдещето и за обработка на информация, поемана чрез сетивата. Схематично изглежда така: ако личността реагира с притеснение от евентуално бъдещо събитие, тогава мозъчната дейност изразходва много аналитична енергия за прогнозиране на предстоящото.

Същото се получава и с минали събития. Ако вниманието е твърде съсредоточено върху някое минало преживяване, то това също може да отнеме почти цялата аналитична енергия.

Винаги този, който слага край на една връзка е лошия герой

Приятелство с бившия може да съществува единствено, когато чувствата са си отишли напълно

И в двата случая личността се разсейва, не забелязва нищо наоколо, не забелязва магията на живота, с всичките му цветове, усещания и настроения.

Ето защо, в детството, когато съзнанието все-още не е обременено от подобни случки, ние, като правило, чувстваме пълнотата на живота, т.е. можем да се наслаждаваме простите неща.

С течение на времето много от неприятните събития, като разочарования, негодувания, скръб, тъга и страхът от бъдещето и от неизвестното, отнемат по-голямата част от жизнената ни енергия и вече не сме в състояние да се радваме на живота толкова, колкото в детството. Това е причината мнозина да посягат към външни стимуланти на жизнената енергия (никотин, кофеин, алкохол и др.).

Това е количеството свободна жизнена  енергия, чрез която мислим, виждаме, усещаме и възприемаме заобикалящият ни свят и определя нивото на нашето усещане за щастие.

Духовното развитие на личността осигурява на мозъка необходимата психическа енергия. Духовно развитият човек чувства живота си най-пълноценно, т.е. всякакви дейности, с които се заеме, му се получават с лекота, защото той просто разполага с много аналитична енергия и чисто съзнание.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021-2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе