СВЕТИ ВАЛЕНТИН: 5 СЦЕНАРИЯ, КОИТО ДА ПОДГОТВИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Идеи за Свети Валентин
Любов и партньорство Празници

СВЕТИ ВАЛЕНТИН: 5 СЦЕНАРИЯ, КОИТО ДА ПОДГОТВИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ако за Свети Валентин искате не просто вечеря на свещи или маратон от Netflix, а по-интересна опция, струва си да я обмислите предварително. Предлагаме пет от най-трогателните сценарии.

Шест начина  да разпалите романтиката и да съживите връзката

Романтиката е присъща на истинските мъже

Как мъжете разбират романтиката

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Романтична мисия, ден за възпоменание или капсула на времето – организирайте вашата вечер предварително, за да бъде наистина незабравима

Мини пътуване

Денят на Свети Валентин е отличен повод да избягате от февруарското сиво ежедневие и да си подарите медена мини-ваканция. Вече трябва да изберете посока, да резервирате хотел и да обмислите романтична програма. Разбира се, най-добрият вариант сега би бил вътрешният туризъм – няколко дни в спа хотел, уютни кафенета и културна програма. Посветете се само един на друг!

Дълги разходки в прегръдка, късни закуски и вечери – и ще отхвърлите бремето на скучната зима, ще се запасите с ендорфини и ще се влюбите отново един в друг. Ако не можете да излезете по никакъв начин, няма значение – можете да промените ситуацията дори в рамките на вашия град! Резервирайте хотелска стая, за да се почувствате като Вивиан и Едуард от „Хубава жена“. Поставете табела „Не безпокойте“ и се насладете на компанията на другия.

Quest – търсене на подарък

 

На Свети Валентин е обичайно да се дават подаръци на любимите хора – защо не превърнете този приятен ритуал във вълнуващо търсене в най-добрите традиции на Амели? Можете да отпечатате снимка на вашия подарък, да го нарежете на няколко части и да ги скриете на различни места – оставете половинката ви да ги събере, точно като любимия на Амели Нино. Когато всички части са намерени, можете спокойно да дадете подаръка.

Друг вариант е мисия с карта, на която са отбелязани места с подсказки. Можете да играете както в апартамента, така и извън него – в търговски център, увеселителен парк или просто на улицата. Направете самите улики под формата на сърце и напишете върху тях гатанки, свързани с вашата любовна история: например кафенето, където беше първата ви среща (можете да похапнете там ) и любимата ви книга. Заедно с всяка следа можете да скриете малка изненада – цвете или блокче шоколад и да свържете броя на бележките към някаква значима дата. По-добре е да има не повече от седем ключови точки, в противен случай играта може да отнеме твърде дълго.

Помним всичко

 

Такъв сценарий ще се хареса на романтиците, които внимателно пазят в сърцата си всички важни моменти от една връзка. Изградете маршрут и тръгнете на пътешествие през страниците на вашата любов – посетете мястото, където сте се запознали или където е била първата ви среща, изкачете се по моста, където сте се целунали за първи път, разходете се по улицата, където сте признали чувствата си на всеки друго. Нека това да е вид ролева игра, в която играете ролите на себе си, само в самото начало на връзката. Сравнете емоциите си с тези, които сте изпитали в началото на връзката ви.

Опитайте се да си спомните възможно най-много подробности – по-добре е те да са свързани с всички сетива. Каква музика слушахте? Какво бяха облечени? Каква храна сте яли? Да преживявате тези скъпоценни минути е като рестартиране на чувствата, така че те да пламнат с нова сила. Както пише Тони Парсънс: „Просто трябва да се влюбвате през цялото време. Да се ​​влюбвате отново и отново в един и същи човек. Напълно сме съгласни с него!

Капсула на времето

 

Обикновено капсула на времето се полага на сватби, но Свети Валентин също е чудесен повод за тази символична церемония. Напишете предварително романтични писма за това, което имате сега и какво бихте искали да постигнете заедно в бъдеще, и ги поставете в капсула (това може да бъде красива тенекиена или дървена кутия). Можете също да пуснете там всичко, което олицетворява вашата любов (билети за кино, първите снимки, натрупани през годините на връзката на Свети Валентин), както и малки подаръци за себе си, които ще получите с такова удоволствие, когато отворите капсулата си.
Не си четете съобщенията един на друг – все пак целият смисъл е след години да разберете какво пише в тях. Закопайте капсулата на тайно място или я скрийте някъде у дома – например на балкона или на в килера. Разберете се кога точно ще отворите този пакет. След няколко години ще бъдете изключително доволни да си спомните старите си мечти – особено ако всички те се сбъднат до този момент.

Романтична фотосесия

 

Добавете радостни моменти към вашата история и организирайте празнична фотосесия. Помислете какъв план бихте искали да снимате: може би това ще бъде домашна снимка, по време на която ще се биете с възглавници, ще закусвате в леглото и ще гледате телевизионни предавания в прегръдка. Или може би искате да станете герои от любимия си филм?
Изберете фотограф, чиято работа отговаря на вашата представа за красота, помислете внимателно за външния си вид и се запасете с малки аксесоари, за да направите снимките си много лични. Между другото, можете да уловите момента на представяне на подаръци един на друг. Насладете се на процеса – смейте се, шегувайте се, правете каквото ви харесва, защото това е тайната на успешните кадри. Година по-късно ще бъде възможно да организирате вечер на спомените, разглеждайки тези щастливи кадри – и, разбира се, да повторите фотосесията с нови идеи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе