12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб

12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб
Идеи за дома

12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб

12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб, посочват запознати. Защо да се връщаме към баналната сода? Защото е много евтин, ефективен и екологичен продукт. Може да се използва не само за почистване. Содата за хляб ще ви помогне да направите неща, за които не сте знаели преди.

Тази информация е особено важна за страдащите от алергии, бременни жени, млади майки!!! Като цяло, е важно за всички, които искат да водят здравословен и екологичен начин на живот.
Всички я помнят от детството си. Нашите баби и майки също са я използвали за почистване на мивки и печене на баници. Но днес има огромно разнообразие от различни високоефективни средства. Така че защо да се връщаме към баналната сода?

12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб

10 ТРИКА СЪС СОДА ЗА ХЛЯБ

ЛЕЧЕБНА ДОМАШНА ЛИМОНАДА: ЛИМОН, СОДА И ВОДА – Удивително е какви чудеса правят за здравето тези съставки! Лесно е! Опитайте!

СОДАТА – ОТ КУЛИНАРИЯТА ДО МЕДИЦИНАТА

Вижте 12 изненадващи предимства на обикновената сода за хляб

1. Содата бикарбонат лесно ще премахне всякакви миризми. Например, във фризера и хладилника, кофата за боклук, шкафа за обувки, колата и котешката тоалетна. За да предотвратите появата на неприятна миризма, просто трябва да напръскате разтвор на сода на тези места.
2. Содата за хляб се използва като антиацид, тоест ефективно намалява киселинността на стомаха. Ако се появят киселини, разбъркайте чаена лъжичка сода за хляб в чаша вода. Само че не се препоръчва често използване на сода за тази цел.

3. Содата за хляб може да бъде чудесен заместител на скъпите соли за вана. Такава баня ще има силен противовъзпалителен ефект. Ако сте уморени и по състоянието на нервната ви система има много да се желае, тогава просто изсипете няколко супени лъжици сода във вода и добавете малко от любимото си етерично масло. Благоприятният ефект няма да ви накара да чакате. След такава вана ще почувствате мекота и гладкост на кожата си и приятна релаксация.
4. Със сода можете да почистите почти всички повърхности: неръждаема стомана, мивки, вани, плочки и хром. Тя е много ефективна и напълно екологична. Може дори да избели зъбите ви, тоест да премахне дълбоко проникналата по тях плака от чай, кафе и цигари.
5. Содата за хляб е чудесна за почистване на канали. За да направите това, изсипете чаша сода за хляб в канала, след това добавете чаша алкохолен оцет, оставете за 5 минути и изплакнете с вода.
6. Можете също така да използвате сода за хляб, за да се грижите за вашия домашен любимец. Ако просто нямате време за къпане на животното, тогава напръскайте козината му с разтвор на сода и след това я срешете. Козината му след такава процедура ще престане да мирише, ще стане гладка и ще изглежда чиста.
7. Можете да добавите чаша сода при пране. Усилва действието на праха за пране, омекотява водата и помага да се запази цветът на вещите или белотата на бельото. Работи също толкова добре, колкото добре известни марки, използвани за целта. Така че защо да харчите допълнителни пари?

8. Ако е необходимо, содата може да замени шампоана за коса. Просто смесете сода за хляб с вода до консистенция, подобна на паста, нанесете върху косата и изплакнете обилно. Косата ви ще стане блестяща, чиста и мека. Содата за хляб е чудесна за премахване на лак за коса и други фиксатори от косата ви.
9. Содата за хляб е отлично средство за почистване на килими. Просто напръскайте разтвора на сода за хляб върху килима, изчакайте около 30 минути и след това почистете с прахосмукачка. Това не само ще поддържа вашите килими чисти, но и ще ги отърве от неприятните миризми.
10. Имате ли собствен басейн? В този случай содата ще помогне за възстановяване на нормалния киселинно-алкален баланс в неговата вода. И такъв проблем като „цъфтежа“ на водата ще изчезне от само себе си. Содата за хляб е безопасна за кожата и очите. Затова в басейна, в който е добавена, можете да се пръскате колкото искате.
11. Содата мигновено гаси огъня. Затова винаги я дръжте близо до печката. Ако нещо ви се запали по време на пържене, просто поръсете шепа сода върху огъня.
12. Содата бикарбонат облекчава кожните раздразнения и сърбежа от ухапвания от насекоми. За да направите това, трябва да направите каша от сода и вода, и да я нанесете върху раздразнената кожа. Това лекарство е ефективно дори при ужилване от оси и пчели.
Внимание към бременните! Можете да използвате само сода бикарбонат във вашето домакинство. Тя има нулева токсичност и няма да навреди на детето.

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите (и най-лошите) диети, следвани от звездитe

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе