Ползи от редовния секс
Интимно 18+

Ползи от редовния секс

Има много ползи от редовния секс. Сексът и сексуалността са естествена част от живота. Не всичко е и възпроизвеждане. Сексът може да бъде забавен, интимен, свързващ, освобождаващ и здравословен. да Има безброй ползи за здравето от секса и редовното правене на секс.

Сексуалното здраве е много повече от избягване на бременност или полово предавани инфекции и болести. Става дума и за признаването на важността и стойността на здравословния сексуален живот. Тази статия ще разгледа някои от невероятните ползи, които идват от правенето на секс.

Сексът, и по-специално редовният секс, носи със себе си съблазнителна гама от физически и психически ползи. Добрата новина е, че имате още повече причини да останете в леглото!

Искате да излезете с него? Поканете го

6 причини защо жените изневеряват

4 йога пози за по-добър секс

Жените от тези зодии доминират в леглото

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

Ползи от редовния секс

1. Насърчава здрава имунна система

редовния секс
Ползи от редовния секс

Може ли редовния секс да помогне на имунната ви система? Да, по-честият секс всъщност може да доведе до по-здрава имунна система.

Търсите повече начини за повишаване на имунитета? Ето няколко прости, научно обосновани начина за укрепване на имунната ви система

Едно скорошно проучване установи, че хората, които правят често секс, което те определят като един до два пъти седмично, имат повече имуноглобин А (IgA) в системата си от други.

IgA е антитяло, което живее в мукозната тъкан, като например в слюнчените жлези, вагиналната тъкан и носа. Интересното е, че това конкретно антитяло е първата защитна линия на тялото срещу човешки папиломен вирус или HPV, както и други инфекции.

Тук е важно да се отбележи, че независимо колко секс правите, все пак трябва да се уверите, че правите всички други неща, необходими за поддържане на здрава имунна система, като например: да се храните здравословно, да останете активни и да спите достатъчно.

2. Сексът може да засили когнитивните способности

редовния секс
Ползи от редовния секс

Проучванията показват връзка между здравословния сексуален живот и по-доброто познаване на по-възрастните мъже. Проучване от 2016 г. изследва възможните посреднически фактори между когнитивните способности и активния сексуален живот при мъже и жени на възраст между 50 и 89 години.

Знаете ли, че има определени йога пози, които активират вашата сексуална енергия? Практикувайте тези йога пози, за да активирате сексуалната си енергия

Изследователите откриха, че сексуално активните мъже имат повишена когнитивна функция, измерена чрез подреждане на числата и припомняне на думи. Жените са имали същата полза по отношение на запомнянето на думи, но не и на последователността на числата.

Въпреки това, както мъжете, така и жените, които са били по-сексуално активни, са се справили по-добре на теста в проучването от тези, които са правили по-малко секс. Редовния секс може да засили когнитивните способности.

3.Сексът и оргазмите могат да подобрят съня ви

редовния секс
Ползи от редовния секс

Според Националната фондация за сън сексуалната активност има хормонални ползи за съня. Хормоните, които помагат за намаляване на тревожността и стреса, също са отговорни за предизвикването на сънливост.

По време на секс тялото отделя окситоцин, допамин и ендорфини. След достигане на оргазъм в тялото се освобождава хормон, наречен пролактин.

Пролактинът е хормон, който ви отпуска. Това е комбинацията от пролактин и други хормони, които ви помагат да спите толкова добре след секс. Учените предлагат да имате оргазъм с партньор/и, ако е възможно, за да достигнете най-високите нива на пролактин в тялото.

Проучване показва, че нивото на пролактин в тялото след полов акт е с 400% по-високо, отколкото след мастурбация. Още едно извинение да се наслаждавате на редовния секс!

4.Сексът е упражнение

редовния секс
Ползи от редовния секс

А както добре знаем – упражненията са полезни за здравето, както и с тях лесно поддържаме добра фигура. Според здравния сайт WebMD сексът наистина може да бъде причислен към упражненията. Разбира се, той не може да замени напълно фитнеса, но пък с негова помощ горите около 5 калории в минута. Освен това сексът повишава сърдечната честота, а в зависимост от избраните пози – натоварвате различни мускулни групи. Всъщност донякъде сексът прилича на високо интензивната интервална тренировка, която е предпочитана от много хора. Още един страхотен бонус: редовния секс стимулира метаболизма!

Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?