Петте зодии, които не стават за ръководители

Петте зодии, които не стават за ръководители
Астрология

Петте зодии, които не стават за ръководители

Не всеки от нас може да бъде успешен ръководител. Колкото и да ни се иска, просто понякога да вземат най-добрите решения в критичен момент е много трудно и отговорността е прекалено голяма за част от хората. Желанието да бъдете на върха на пирамидата, да издавате заповеди и да ръководите екип може да е огромно, но само с това не могат да бъдат постигнати необходимите резултати. Нужни са много комплексни качества, за да бъдете добър ръковдител. Това понякога се забравя и водени от амбицията за власт, някои хора нямат реална преценка дали могат да се справят добре с тази отговорност. Зодията ни може да ни даде много отговори за това можем ли да бъдем добри шефове. Характерът е много важен и именно това е ключът към отговора на въпроса дали сме достатъчно добри. Ето и петте най-лоши възможни шефове в зависимост от зодиакалния знак:

Рак. Ракът е твърде емоционален. Той е една от най-незрелите зодии и често се държи твърде детски, за да управлява екип от хора. Представителите на този знак са известни със своите сривове и лесно се обиждат, когато възникне проблем, защото се чувстват обвинени. Това може да доведе до конфликти и лоши отношения между служителите, което да навреди на работата на цялата фирма. Ракът трудно може да изгради здрави партньорски отношения и да понесе отговорността да бъде шеф.

Дева. Девата е твърде голям перфекционист. Тези хора лесно се улавят и залитат в потока от детайли и често губят много време поради интензивното им внимание към тях. Девите често нямат самочувствие и понякога са неуверени, когато дават инструкции. Те не се чувстват в свои води, когато трябва да направят забележка на някой служител, който не се е справил добре и не оправдава очакванията. Техният перфекционизъм може да стане причина за проблеми сред подчинените им, които да изгубят желание да работят, заради прекалено големите изисквания.

Риби. Рибите не могат да се справят с емоциите си. Шефовете от този знак рискуват да превъртят, когато са претоварени с работа. Не им е удобно да поемат отговорности и не се справят със стреса много ефективно, което означава, че са склонни да отлагат нещата до последната минута, което е рисковано в света на бизнеса. Рибите лесно се влияят от бизнес партньори и с толкова много мнения не могат да вземат решения. Те дават противоречиви инструкции и нямат авторитет. Това лесно може да се види от другите служители, които да се амбицират да свалят подобен тип ръководители от поста, защото вярват, че могат да се справят по-добре. Тихите бунтове на работното място може дори да не бъдат забелязани от Рибите и те да загубят поста си преди да се усетят.

Везни. Везните мразят да изказват мнението си. Представителите на тази зодия се борят да поемат юздите и техният приоритет номер едно е всички да бъдат щастливи. Те са твърде дипломатични и не са в състояние да изложат мнението си и да вземат важни решения, когато е необходимо. От друга страна, Везните са страхотни медиатори, но за друг тип позиция. Трудно биха създали необходимата дисциплина на работното място и да вдъхнат този респект сред подчинените си, който е нужен, за да се спазва дистанцията шеф-служител.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе