Направете го като французойка: 5 начина да повишите самочувствието си

Направете го като французойка: 5 начина да повишите самочувствието си
Психология

Направете го като французойка: 5 начина да повишите самочувствието си

 

Увереността е ключът към женската сила. След като проведе стотици интервюта и проучвания във Франция, журналистката Кат Джейми Калан разбра как френските жени винаги могат да останат уверени и доволни от себе си, без да прекаляват с козметиката и посещенията на пластичен хирург.

 

Метод номер 1: Тайната градина

От време на време всички се чувстваме емоционално опустошени, незначителни неприятности и проблеми сякаш „отхапват“ парче от чувството ни за „аз“. Вместо да търсите утеха в сладкиши, алкохол или в обятията на бивш любовник, който ни е наранявал неведнъж, отнесете се с уважение към умората си.

Тайната градина е място за възстановяване на чувството за независимост и сила. Подхранва и поддържа психиката. „Когато външният свят я лиши от сили, французойката може да се оттегли в спалнята си, да си дръпне завесите и да седне да чете роман или да прави йога“, казва Кат Джейми Калан. – А може просто да се наспи. След това походката й ще придобие нова лекота и тя ще бъде изпълнена с нова енергия … “

 

Метод номер 2: красиви неща

 

Свикнали сме да използваме незабележими, „обикновени“ неща всеки ден и самочувствието ни спада поради това. Французойката никога няма да забрави за сребърния сервиз за чай, наследен от баба й – той ще украсява масата й всеки ден, а не само по празниците.

 

 

 

Метод номер 3: вдъхновете другите

Въпреки че често не осъзнаваме това, всеки ден имаме възможност да вдъхновяваме някого, да променяме живота на някого към по -добро. Ние сме пример за това как човек трябва да живее на този свят. Без дори да осъзнавате, можете да бъдете ментор, пример за жени и млади мъже. „Ако започнем с обикновена разходка и се отдадем на удоволствието да „видим и да се покажем на другите “, ще открием очарованието на мъжа, който ни чака в местната поща“, цитира примери от живота на френските жени Кат Джейми Калан. „Ще спрем да пробваме някои страхотни нови парфюми в близкия магазин за подаръци и ще придобием навика да ровим из рафтовете на книжарница на съседната улица.

 

 

Метод номер 4: подхранвайте своята уникалност

Тайният ключ към красотата на една французойка: тя е доволна от себе си. Единственото нещо, което ви кара да изглеждате и да се чувствате красиви, е вашето уникално „аз“, което изразява сърцето и ума ви. Следователно, най -важното във всяка връзка е да запазите личността си, да живеете своя собствен живот, а не живота на вашия съпруг, деца, приятели. Можете да обичате човек, да извършвате различни „неща“ за него и да получавате удоволствие от това, но не можете да живеете за него, а той не може да живее за вас. Вашият любим човек ви обича такава, каквато сте, и трябва да пазите това „коя сте“ винаги …

 

„Френската жена знае, че именно нейната женственост, различието й от съпруга й привлича вниманието му към нея“, казва Кат Джейми Калан. – Именно тези качества го привличат. Ако станем двойници на любимия си, винаги се съгласяваме с тях, носим едни и същи дрехи, – животът ще стане напълно безсмислен! “

 

Метод номер 5: Умереност във всичко

Стремете се към умереност във всичко. Мислете за любовта като за парче много добър черен шоколад. Не се стремете към евтини неща. Наистина се насладете на този деликатес от чувственост.

Започнете да „съблазнявате“ (във френския смисъл на думата) всеки. Практикувайте финото изкуство на флирта. Не става въпрос за това да накараш съпруга ти да ти обърне повече внимание. Отнасяйте се към всеки ден, всеки момент от живота си като възможност да почувствате силата на вашето желание. Култивирайте усещането за „аз“ и се грижете за здравето на либидото си, като се обличате добре, поддържате тялото си и носите красиво бельо.

 

Tagged , ,
на горе