Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома?

Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома
Идеи за дома

Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома?

Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома? Да, има и такива, независимо, че изглеждат красиво.

Домът е място, където трябва да цари комфортна атмосфера, така че много хора подхождат отговорно към избора на мебели и предмети от интериора. Но това не е достатъчно, за да запълни пространството със специална благоприятна енергия. Езотериците съветват да поставят амулети растения. Ще говорим за това кои растения могат да се държат в къщата и кои не.

8 цветя, които активират положителна енергия и страст

Какво символизират любимите ви цветя

Кампанула: Може ли някой да остане безразличен към „цветето на семейното щастие“

И така: Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома?

Растения, които почистват пространството от негативна енергия:

Антуриум – пречиства въздуха в помещението и унищожава стрептококовите микроорганизми.

Бегония – помага за подобряване на настроението и освобождаване от стреса. Достатъчно е да поставите цветето на перваза на прозореца, така хармонията винаги ще царува в къщата ви.

Мушкато – предпазва от зли хора и лоши мисли. Това растение е в състояние да създаде специално биополе, в което е приятно за всички наоколо. Подходящо е за хола.

Дифенбахия – има лечебни свойства, унищожава стафилококовата инфекция.

Благороден лавр, черешов лавр – активно се борят с бактерията Ешерихия коли.

Опунция – облекчава чувството на завист и плаши недоброжелателите. Опунцията обича чист въздух, така че е препоръчително растението да стои по-често навън.

Папрат – той е растение йонизатор, което лекува въздуха.

Пеларгониум – намалява броя на вредните микробни клетки във въздуха.

Тетрастигма – изпълва къщата с положителна енергия, дава сила и увереност на домакинството, настройвайки всички за успех във всеки нов бизнес.

Традескантия – също създава благоприятна атмосфера в къщата, определено трябва да купите това растение, ако често възникват разногласия между собствениците на жилищата.

Циклама – растение, което поглъща цялата негативна енергия. Ако чувствате, че са се натрупали много проблеми, значи е време да си вземете циклама.

Хлорофитум – има въздухопречистващи способности, абсорбира фенол и формалдехид, отделяни от мебелите, унищожава микробите.

Отлично място за подреждане на цветята е широкият перваз на прозореца. Къдравите цветя могат да бъдат поставени на рафтове или окачени в стенни кашпи. Големите растения могат да бъдат поставени на пода.

Какви растения не трябва да се държат у дома:

Някои растения не трябва да се държат у дома, тъй като техният сок съдържа токсични вещества, чието отделяне във въздуха води до развитието на различни здравословни проблеми при хората. Особено внимателно трябва да изберете цветята, ако в къщата има малки деца и животни. Растенията от следните семейства не са подходящи за дома:

Еупхорбия – имат отровен сок, който при контакт с кожата може да причини алергии или изгаряния.

Соланация – има отровни плодове, които причиняват смущения в стомашно-чревния тракт, гадене и повръщане.

Ароид – характеризира се с наличието на токсичен сок, който причинява разстройство на храносмилателната система (монстера, спатифилум, адениум, филодендрон, вечнозелен бръшлян).

Внимавайте с цветове, като:

лилии (през нощта отделят въглероден диоксид и нарушават съня);

орхидеи (възбуждат нервната система);

фикуси (могат да провокират алергии);

туберози (може да повлияе неблагоприятно на сърдечно-съдовата система).

Не дръжте в къщата си болни растения и изкуствени цветя. Също така се опитайте да запазите баланс – изберете равен брой женски (ин) и мъжки (ян) растения. Теменужка, нефрит, циклама и други принадлежат към женските растения, цитрусовите, драцената, бамбукът и други принадлежат към мъжките растения. За да създадете благоприятна атмосфера в къщата, дайте предпочитание на растения с кръгли листа.

Кои растения са опасни за здравето и енергията у дома? Кога да приберете вашите растения и цветя в саксии вкъщи

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе