Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога
Добра форма Здраве и красота

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога

Фейс йога или Йога за лице е метод за естествено подмладяване и изглаждане на бръчките.

Популярна по целия свят, йогата предлага упражнения не само за тялото, но и за лицето.

Може да добиете младежки вид без инжекции, без ботокс, без скъпи медицински процедури.

Йога за лице е ефективна техника за намаляване на бръчките, стягане на кожата и коригиране на тъмните кръгове под очите.

С Фейс йога може активно да се борите срещу остаряването. Тя е удобна техника, кото може да подмлади всяка една клетка на лицето. Удобна за практикуване навсякъде и по всяко време.

Създател на фейс йога е японката Фумико Такацу.

Тя казва: „Аз създадох метода Фейс йога, за да ви помогна да се гордеете с това което сте и да крачите с увереност по света.“

Какво е фейс йогата?

Йогата за лице увеличава притока на кислород към клетките, подобрява вида на кожата и бузите, изчиства токсините и замърсяванията, подобрява циркулацията на кръвта, действа на лимфата, дава тонус на мускулите под кожата, изпъва я, стяга и придава свеж вид. Грижи се не само за външния вид, но и за душевния ви мир.

Това, от което имате нужда е постелка за йога и 10-20 минути на ден. Добре е първоначално да използвате огледало, за да сте сигурни, че правите позите правилно.

Упражненията са лесни, кратки и не отнемат много време.

Домашна козметика: Лесни и ефикасни маски за лице

3 крема за лице: как да стегнете кожата на лицето?

Техники и начини за масаж на лицето

Ето кои са 6 популярни упражнения от Фейс йога:

Поза „Рибешко лице“

Тази поза разтяга мускулите на бузите, с нея те не са увиснали. Прави лицето гладко и го тонизира.

Как се прави: Присвийте бузите и устните и се опитайте да направите рибешко лице. Задържайте тази поза известно време и се опитайте да се усмихнете. Ще почувствате парене в бузите и челюстта. Отпуснете и пак повторете упражнението.

Поза „Изненадай ме“

Тази поза изглажда бръчките на челото.

Как се прави:  Отворете много широко очите си, така че да се види повече от бялата им част. Задръжте, докато се насълзят. Позата поправя ефекта от намръщеното ни лице и намръчените гримаси, които често правим.

Поза „Повдигане на брадичката“

Тази поза поправя двойната брадичка и разтяга добре шията, гърлото и челюстта ви.

Как се прави: Седнете удобно, повдигнете главата нагоре към тавана и отправете очите нагоре. Стиснете устни, приберете ги, изпънете напред, сякаш исксте да целунете тавана. Задържате така за малко, отпускате и после поватаряте няколко пъти. Това е много полезно упражнение от Фейс йога.

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога

Поза „Издухване на въздух“

Тази поза има влияние върху мускулите на лицето и шията. Представлява естествен лифтинг и прави по-визията на лицето по-слаба.

Как се прави: Седнете с изправен гръбначен стълб. Наведете глава назад, като сте сигурни, че виждате тавана. Изтеглете устни в страни и после  издухайте въздуха. Правете това 10 секунди, отпуснете и повторете поне 10 пъти.

Поза „Промиване на устата“

Тази техника тонизира бузите и премахва двойната брадичка.

Как се прави: Първо вдишвате и напълвате устата с въздух. Прехвърляте въздуха в устата си от единия край към другия, както по принцип правите почистването на устата с вода за уста. Продължете няколко минути, отпуснете се и повторете отново няколко пъти.

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога

Поза „Кукленско лице“

Застанете удобно и се усмихнете много широко, така че да разкриете зъбите си. Поставете пръсти от двете страни върху мускулите между носа и бузите и повдигнете нагоре с върха на пръстите. После натиснете надолу. С тази техника ще заздравите и тонизирате точно тази част от лицето, която най-често се обработва с филъри и ще стегнете добре лицето.

Фейс йога помага за отпускане мускулите на лицето ви, облекчаване на напрежението и стреса. С нея може да намалите мимиките на лицето, предизивикани от тези чувства.

Йогата за лице поддържа лицето ви младо, повдига увисналата кожа, подобрява кръвообращението, дава изключителен блясък и здрав вид.

Добре е за вас в допълнение да се храните здравословно, да спите достатъчно и да намалите източниците на стрес в живота.

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йогаВътрешни стълби: Изграждане, купуване и идеи

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе