Домашна козметика: Лесни и ефикасни маски за лице

почистване на лицето
Здраве и красота

Домашна козметика: Лесни и ефикасни маски за лице

Всяка жена мечтае за красива и здрава кожа. И тази мечта е осъществима. Ефективна маска за лице – и вие имате точно кожата, която желаете. Тя е тази, която най-ефективно се справя с определен кожен проблем. Разбира се, има много такива проблеми, но има най-популярни, с които жените се сблъскват през целия си живот, независимо от възрастта: суха кожа, поява на бръчки, обриви и възпаления, повишено омазняване кожата, пигментация. За всеки от тези проблеми съществува ефективна маска за лице – и можете да си направите такава сами, у дома, от достъпни съставки.

За суха кожа

Продукти: 2 ч.ч. зехтин, 1 малка ябълка.

Приложение: обелете ябълката и премахнете семената, настържете я на ситно ренде или я смелете с пасатор, добавете зехтин, разбъркайте, нанесете върху кожата за 20 минути, изплакнете с топла вода.

Против бръчки

Продукти: 2 с.л. овесени ядки, смлени на брашно, 1 с.л. зехтин, 1 ч.ч. мед, 3 с.л. мляко

Приложение: смесете овесената каша със зехтина, мед и мляко, нанесете върху лицето за 20 минути, изплакнете с топла вод.

Срещу обриви и възпаления

Продукти: 1 с.л. суха мая, 3% разтвор на водороден пероксид

Приложение: смесете сухата мая с водородения пероксид, за да получите консистенция на дебела заквасена сметана, нанесете върху лицето до пълно изсъхване, изплакнете с топла вода.

За мазна кожа

Продукти: 1 яйчен белтък, 1 ч.л. мед, 1 ч.ч. лимонов сок, 1 ч.л. мляко, трици

Преложение: разбийте белтъка, докато се образува пяна, добавете затопления мед, лимонов сок, мляко и трици, за да направите гъста смес, нанесете върху лицето за 15 минути, изплакнете с топла вода.

Избелваща маска за лице

Продукти: 1 с.л. сок от лук, 1 с.л. пчелен мед.

Приложение: настържете лука, изцедете сока, смесете го с меда, нанесете върху лицето за 20 минути, изплакнете с топла вода.

Вече не можете да се притеснявате за сухота, пробиви, мазна кожа и пигментация, нито за преждевременни бръчки – сега знаете рецептите за ефективни маски за лице, които могат да се справят с тези проблеми за нула време. Основното е да ги използвате редовно!

Tagged , ,
на горе