Компреси от карамфил при зъбобол
Добра форма

Компреси от карамфил при зъбобол

Компреси от карамфил при зъбобол, препоръчват специалисти.  Съставът на пъпките на карамфила включва уникални вещества (например евенол). Следователно, карамфилът има противовъзпалителни, аналгетични, антимикробни свойства. Ще помогне за премахване на зъбобол и други орални проблеми.

Тази подправка е популярна не само в кулинарията. Карамфилът има разнообразно лечебно действие. Ще донесете големи ползи на здравето си, дори само да дъвчете една изсушена пъпка дневно.

Можете да поръчате тук: „Белязана истина“ и “Сатенена заплаха” романи, автор Даниела Кирилова

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

5 ключови правила за зъбите

Боли ви гърбът? Лекувайте зъбите си!

Карамфиловите пъпки облекчават зъбобол, затова предлагаме рецепти за успокояване на болката при проблем със зъбите, които можете да приготвите у дома:

  • Смлян карамфил

Компоненти: карамфил (смлян).

Технология на приготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Пригответе пастообразна смес: щипка смлян карамфил и няколко капки питейна вода. Нанесете готовата паста върху повърхността на венеца / проблемния зъб.

  • Цели пъпки

Компоненти: карамфил пъпки.

Технология на приготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Поставете 1-2 пъпки карамфил върху проблемната част на зъба/венеца. Изчакайте, докато скилидката стане мека, дъвчете я за известно време върху проблемната зона. Маслото ще започне да излиза. Болката трябва постепенно да отшуми, след което изплюете масата.

Масло от карамфил

Компоненти: масло от карамфил, половин ч.л. зехтин (натурален), тампони / памучни топки.

Технология на приготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Смесете 2-3 кап. масло от карамфил със зехтин. Навлажнете тампон/памучен тампон с маслената смес. Нанесете състава с тампон върху проблемната зона.

Карамфилът ще ви помогне да забравите за оралните проблеми, а благодарение на тази подправка дъхът ви винаги ще бъде свеж и ароматен.

Маслото от карамфил се получава от цветните пъпки на вечнозеленото дърво чрез парна дестилация, а отличителната му характеристика е съдържанието на евгенол. Карамфилът вирее на Молукските острови, а вече се култивира в Танзания, Мадагаскар, Бразилия и други тропически райони. Пъпките се берат на ръка, преди да са се отворили, след това се отделят от дръжката и се сушат на слънце. Вкусът и ароматът им са много специфични. Етеричното масло от пъпките е от безцветно до бледо жълто, с неповторим подправъчен аромат.

Маслото от карамфил има стимулиращо и ревитализиращо действие. Може да се използва и за ароматизиране на помещения, вана или масаж, както и като репелент. Подпомага нормалните процеси на имунната система и естественото храносмилане, благоприятства дъха на устната кухина. Считано е за природен антиоксидант.
За кулинарни цели винаги разреждайте маслото – 1-2 капки в 250 г храна или течност (сок, билкова запарка, салата или ястие), максимум три пъти на ден.

Карамфилът се използва като подправка в кухните на Азия, Африка и Близкия Изток за придаване на аромат на месни ястия, кърита, маринати, а също и плодови десерти, съдържащи ябълки, круши или ревен. Карамфилът се използва и за ароматизиране на горещни напитки, често комбиниран с лимон и захар. Подправката присъства и в различни популярни комбинации, като микс за тиквен пай или ароматните коледни сладки, приготвяни традиционно в Германия, Белгия и Холандия, както и за джинджифилови сладки. Маслото от карамфил е силно и придава много интензивен аромат, а на вкус е пикантно, силно и горчиво, като оставя усещане за студ в устата. Това чувство се омекотява при кулинарна обработка.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе