Колко наистина продължава фазата на медения месец във връзката
Любов и партньорство

Колко наистина продължава фазата на медения месец

Ако някога сте имали връзка, вероятно сте преживели онзи вълшебен период в началото ѝ, известен още като фаза на медения месец. В него партньорът ви е привидно съвършен и нищо друго не ви се струва толкова важно или вълнуващо.

Ако все още четете, вероятно сте запознати и с онези чувства на несигурност, които обикновено се прокрадват, когато фазата на медения месец започне да отминава. Когато пълното блаженство и непрестанното разголване приключат, може да е лесно да поставите под въпрос бъдещето на връзката.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Ние се потопихме в дълбочина във фазата на медения месец и ще говорим за всичко – от това, защо я имаме, до това какво да правим, когато тя неизбежно приключи.

Какво е „фаза на медения месец“?

Фазата на медения месец е ранният етап на една връзка, когато вълнението ви е засилено и нищо друго не изглежда толкова важно, колкото времето, което прекарвате с партньора си. Това е време, когато другият човек не може да сгреши и връзката се чувства недосегаема, сякаш нищо и никой не може да й попречи (поне така изглежда в очите на двойката).

Сякаш и двамата се намирате в магически балон, а останалият свят не се натрапва, защото се чувствате толкова свързани. През този период започвате да фантазирате за съвместното си бъдеще и стомахът ви вероятно е изпълнен с онези пеперуди от началото на играта.

медения месец

Колко време трае фазата на медения месец?

Всяка двойка и всяко обстоятелство се различават твърде много, за да се определи „нормална“ продължителност, но етапът на медения месец може да продължи от първите няколко месеца до първите няколко години.

Това зависи и от времето, което сте прекарали с половинката си. Например, по-вероятно е новостта да отшуми по-рано, ако веднага прекарвате всеки ден заедно, отколкото при двойка, която живее от дълго разстояние и се вижда само от време на време. Това не означава, че любовта е по-малка. Просто става въпрос за времето, което е необходимо, за да избледнее новостта.

В някои връзки етапът на медения месец може да приключи в момент, който можете да определите точно. Такъв например е голям спор, който ви кара да осъзнаете някои червени знамена или недостатъци, които не сте виждали преди в партньора си. Това обаче са по-скоро изключения, тъй като обикновено говорим за постепенна промяна, която настъпва с течение на времето.

Възможно е да започнете да забелязвате дребни неща в партньора си, които ви притесняват и които не сте забелязвали преди, или да осъзнаете, че полагате по-малко усилия, за да се подготвите за среща. Вероятно ще имате повече несъгласия, отколкото в началото на връзката, но също така ще се научите да общувате с партньора си.

медения месец

Можете ли да я удължите?

И така, ако продължителността на фазата на медения месец е различна, как да се уверим, че връзките ни са по-дълги? Един от многото фактори, които влияят върху продължителността (на медения месец), е доколко емоционално и психически здрав е всеки от партньорите.

Ако се фокусирате върху това какво можете да направите, за да имате най-здрава и стабилна връзка, и работите върху способността си да общувате ефективно с партньора си, тази фаза може да продължи по-дълго. Така че да, можете да я удължите понякога.

В случай, че имате нужда от още едно извинение, за да се погрижите за себе си, понякога продължителността на фазата на медения месец има повече общо с това как се чувствате със себе си, отколкото с партньора си.

С други думи, колкото по-здрави са отношенията ви със самите вас, толкова по-здрави ще бъдат и отношенията ви с партньора. Дайте приоритет на собствените си приятелства, хобита и грижи за себе си и работете върху ефективната комуникация, за да информирате партньора си за нуждите си и да преодолявате разногласията, без да ги оставяте да се превърнат в пълноценни кавги.

Все пак краят на фазата на медения месец не е нещо, от което трябва да се страхувате, и не означава, че връзката ви вече не е вълнуваща. Всъщност това може би е нещо, което трябва да отпразнувате.

Помислете за това: Преминали сте през фазата на пеперудите и физическото привличане, а сега сте във фазата, в която наистина можете да изградите силно приятелство и партньорство – пеперудите настрана. Така че фазата на медения месец може да е страхотна, но с края й не идва и краят на връзката, така че не се плашете.

медения месец

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе