Как да се справим със сухата кожа на лицето

Как да се справим със сухата кожа на лицето
Красота

Как да се справим със сухата кожа на лицето

Сухата кожа се характеризира с това, че е по-груба, има по-фини пори и се лющи. Освен това бързо се зачервява, обтяга и може да започне да сърби, особено при температурни влияния.

Причината е липса на влага и мазнини. Когато балансът на кожата е нарушен, природни средства лесно могат да стабилизират увредения защитен слой и да възвърнат нейната еластичност и свежест.

Сухият тип кожа е склонна към по-бързото образуване на бръчки, по-често страда от възпаления или екземи. В образувалите се благодарение на загубата на влага микроскопични пукнатини в епидермиса, могат да проникнат различни микроби и да влошат състоянието на кожата. Колкото и притеснително да изглежда това, човек лесно може да се справи с този проблем. Достатъчно е да промени навиците си за почистване на кожата. Също така да се грижи за нея по подходящи за целта начини, целящи нейното подхранване, овлажняване и възвръщане на еластичността и.

Правилно почистване на кожата на лицето

Използвайте почистващи лицето продукти с pH, адаптирано към киселинността на кожата, за да може тя да се променя минимално при измиване и да запазва своята защита. Здравата кажа е със средна pH стойност – 5.5, като имайте предвид, че ако използвате продукти за измиване на лицето с по-високи стойности от тази, толкова по-изсушена ще става кожата. Погрижете се да доставяте на кожата така необходимите и влага и мазнини. Особено подходящи са маслата от авокадо и жожоба, които обхващат кожата с много тънък и добре предпазващ я филм, при нанасянето им върху нея.

Невенът помага при екземи

Ако вследствие на неправилна грижа кожата изсъхне твърде много, тя може да загрубее, да започне да се цепи и лющи и да се образуват рани. При подобни екземи, много подходящ е невенът. Цветето с ярки оранжеви цветове спира възпалението и стимулира зарастването на рани и заздравяването на кожата. Домашна маска за лице, включваща невен е идеална за суха кожа.

Tagged , , ,
на горе