Как да се справим със сухата кожа на лицето
Здраве и красота

Как да се справим със сухата кожа на лицето

Сухата кожа се характеризира с това, че е по-груба, има по-фини пори и се лющи. Освен това бързо се зачервява, обтяга и може да започне да сърби, особено при температурни влияния.

Причината е липса на влага и мазнини. Когато балансът на кожата е нарушен, природни средства лесно могат да стабилизират увредения защитен слой и да възвърнат нейната еластичност и свежест.

Сухият тип кожа е склонна към по-бързото образуване на бръчки, по-често страда от възпаления или екземи. В образувалите се благодарение на загубата на влага микроскопични пукнатини в епидермиса, могат да проникнат различни микроби и да влошат състоянието на кожата. Колкото и притеснително да изглежда това, човек лесно може да се справи с този проблем. Достатъчно е да промени навиците си за почистване на кожата. Също така да се грижи за нея по подходящи за целта начини, целящи нейното подхранване, овлажняване и възвръщане на еластичността и.

Правилно почистване на кожата на лицето

Използвайте почистващи лицето продукти с pH, адаптирано към киселинността на кожата, за да може тя да се променя минимално при измиване и да запазва своята защита. Здравата кажа е със средна pH стойност – 5.5, като имайте предвид, че ако използвате продукти за измиване на лицето с по-високи стойности от тази, толкова по-изсушена ще става кожата. Погрижете се да доставяте на кожата така необходимите и влага и мазнини. Особено подходящи са маслата от авокадо и жожоба, които обхващат кожата с много тънък и добре предпазващ я филм, при нанасянето им върху нея.

Невенът помага при екземи

Ако вследствие на неправилна грижа кожата изсъхне твърде много, тя може да загрубее, да започне да се цепи и лющи и да се образуват рани. При подобни екземи, много подходящ е невенът. Цветето с ярки оранжеви цветове спира възпалението и стимулира зарастването на рани и заздравяването на кожата. Домашна маска за лице, включваща невен е идеална за суха кожа.

Tagged , , ,
на горе