Женски методи за постигане на щастие в брака – как да ги приложим правилно

женски методи за постига щастие в брака
Любов и партньорство

Женски методи за постигане на щастие в брака – как да ги приложим правилно

Как се случват конфликтите? Повечето семейни кавги възникват от нежеланието да се търси компромис във връзката – най-вече когато съпрузите поставят личните си интереси и желания над общите семейни.

Почти всички кавги завършват с взаимни оплаквания, развалено настроение и крачка напред към отчуждението. Дори и един от партньорите да подаде ръка към сдобряване и да сключите примирие, огорчението пак остава дълго време.

Причината за кавгите са не само действията, но и думите и изреченията, изречени в разгара на скандала. За да се възцари хармония в семейството, партньорите не трябва да натрупват в себе си недоволство и негативизъм. Ако не харесвате нещо в другия, трябва да му го кажете директно, в спокойна обстановка и без укор в тона.

Мъжкият модел започва да се възприема и от жените

Много жени в отношенията с партньора започват да се придържат към мъжкия начин и да оказват натиск. Те напълно забравят, че има и по-лесен начин – просто трябва да се вложи малко женска мъдрост и хитрост и желаният резултат ще е налице.

Има и варианти, когато самият партньор само би се радвал да чуе критики /конструктивни, естествено/ и сам ще поиска да се промени, да стане по-добър за своята половинка, за да е тя по-щастлива в брака. Щеше да е хубаво всичко да са такива, но, за съжаление, тези „съкровища“ са рядкост.

И въпреки всичко, как можем да приложим женски методи за щастие в брака?

Домакински задължения

Не бива да поемате всички задължения, а след това да упреквате съпруга си, че не помага. Изходът е само един – любезно да помолите за помощ, без да изказвате недоволство, и спокойно да обясните какво искате от партньора си.  Включвайки половинката в домакинските задължения, можете да го подтикнете умно към решение за споделяне на отговорности, в повечето случаи тогава той дори сам ще предложи помощта си. По този начин ще се освободите от някои притеснения, а мъжът ви ще е горд, че помага по собствена инициатива. Защото инстинктите му го карат да ви закриля.

Не го притискайте „в ъгъла“

Мъжете не обичат да се чувстват „в ъгъла“ или изправени пред свършен факт. Ако жената има желание да прекарва повече време със съпруга си, тогава трябва да обяви желанията си. И да предложи решение. Иначе това ще доведе само до нови кавги. В случай, че става дума за определено събитие е добре да го коментирате няколко дни преди това. Нека мъжът ви има време да си помисли. Може би самият той ще предложи нещо още по-интересно, например да посетите място където отдавна иска да отиде заедно, а досега не сте. Нека партньорът ви се почувства господар на ситуацията, защото това е от голямо значение за него. Така жената отново ще получи това, което иска, но по елегантен начин, без конфликти.

Щастливото семейство е въпрос на ежедневна работа. Ако го искате, работете за него. Но не със старите методи, които вече сте се убедили, че не са ефективни. Нали сте наясно, че няма как да правите едно и също нещо и да очаквате различен резултат. Променете посоката и ще се получи.

Tagged , , , , , ,
на горе