Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Бъди като Камерън Диас - 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица
Добра форма

Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Камерън Диас през последните години е известна със своята пристрастеност към здравословния начин на живот, правилното хранене и откровените разговори за женското тяло.
Актрисата наскоро издаде The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Physical Strength, and More Ways to Love Your Gorgeous Body. ( Книгата за тялото: Законът за глада, науката за силата и други начини да обичате невероятното си тяло )

Бъди като Камерън Диас - 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Ако обичате и цените себе си – 10 навика на жената, която е способна да обича и цени

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

Обичаната жена е сила, която не може да бъде спряна

Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

От тази книга Happywoman.bg избра за вас 5 от най-интересните съвети.

Книгата на Камерън Диас не е колекция от общи съвети за хранене с фразите: „Ти си това, което ядеш“. Актрисата говори подробно за биологичните процеси, които се случват в тялото ви.Какво наистина ще се случи с парчето препечен хляб, което сте изяли за обяд? Какви са неговите химични компоненти и как тялото ви ще „работи“ с него?

Диас твърди, че след като започнете да мислите за храненето като истинско гориво за вашето тяло, начинът, по който гледате на диетите, ще се промени.

И така, какво препоръчва Камерън да направите, за да спрете да се изтощавате с диети и да обичате тялото си?

Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Трябва да спрете да се сравнявате с другите.
„Наскоро прочетох, че сравнението е жестока атака срещу себе си и си помислих, че това е вярно. Когато се сравнявате с някой друг, се чувствате сякаш не сте достатъчно добър и това е освобождаване на отрицателна енергия! По-добре насочете тази енергия към нещо полезно“, съветва актрисата. „Основното нещо е да приемете тялото си и да спрете да се смущавате. Ако просто си помислим: „О, не се притеснявам, че не мога да сваля още 10 килограма… Вече имам здраво, красиво тяло, както никога досега, така че не ме сравнявайте с другите.“

Трябва да мислите за правилната храна при всякакви обстоятелства.
„Ако имам натоварен график и не мога да направя нищо, не мога просто да седна и да се насладя на здравословна храна.“

Дори и да сте гладни, трябва да се сдържате и да не се предавате пред изкушенията на бързото хранене. Тук актрисата е неоригинална, но разсъжденията й са логични: защо да харчите пари за нещо, което ще ви накара да се чувствате зле през останалата част от деня?

Понякога си струва да се поглезите
„Глезя се. Снощи ядох пържено пиле! Защото давам на тялото си здравословна храна всеки ден. Ето – сутринта ядох салата с домати и тиква, така че ако трябва да отида през уикенда с приятели да ям пържено пиле, няма от какво да се притеснявам. Знам, че 90 процента от времето диетата ми е балансирана.“

Ето защо актрисата не препоръчва да се фокусираме върху теглото в книгата си. Ако имаш цел, тогава съобразяваш тренировките и храненето си с нея. Ако си мечтаете за плосък корем, тогава вашата диета ще бъде по-строга, което е добре, но това не означава, че трябва да ядете само зелена салата и вода до края на живота си.

Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Дори и най-заетата бизнес жена има нужда от време за собственото си тяло.
„Времето е едно от нещата, които никога не ни стигат. Понякога седя с телефона си, започвам да превъртам касети, да търся нещо ненужно, докато не се хвана да си мисля – „Какво правя?“. Всичко опира до приоритети.“

Камерън активно настоява за правилното приоритизиране. Ако намираме много часове за интернет, социални медии и други неща, как можем да кажем, че нямаме време за тялото си? Това е, в което живеем и това сме, както ни виждат всички наоколо.

Бъди като Камерън Диас – 5 съвета от книгата на неостаряващата красавица

Трябва да поддържате форма със специална диета.

„Сега разбирам какво означава да се храниш правилно и да задоволяваш всички енергийни нужди на тялото. Всеки ден е различен: ако днес спортувам, тогава ям въглехидрати, които ще ми дадат енергия. Ако правя силови упражнения, избирам протеини, които помагат за изграждането на мускули.“

Тези прости ежедневни съвети от актрисата от „Книгата на тялото“ си заслужава да бъдат взети под внимание.

Ясно доказателство, че препоръките работят, е самата 41-годишна Камерън Диас, на чиято фигура и стройни крака може да завиди всяко момиче.

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе