Богинята Бастет и мистериите на Странджа

богинята Бастет мистериите на Странджа
Интересно

Богинята Бастет и мистериите на Странджа

Богинята Бастет и мистериите на Странджа планина. Смята се, че символът на богинята Бастет, означава светлина в мрака! Тя е богиня на сиянието и слънчевата светлина. Обичала да се забавлява. Покровителка на огнището, любовта, плодородието. Закрилник от зли сили и болести.

Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

Село Мечкул, по стъпките на Крали Марко

Поразителната красота на Белоградчишките скали, където всяка скала има собствена история

Крушунските водопади – перлата на омайната красота на Величествена България

Според съществуващите сведения гробницата на богинята Бастет се намира на територията на България, в планината Странджа. Странджа е едно от най-загадъчните места в България. Това е планинска верига, разположена на границата между България и Турция.

богинята Бастет мистериите на Странджа

Богинята Бастет и дълбоките мистерии на Странджа

Мистериите Странджа планина.

Според някои предания, планината Странджа се обитава от множество змейове. По-възрастните местни жители споделят истории предаде им от техните деди, за зли дракони, които отнемали красиви момичета. Както споделят хората днес, дракони вече не се появяват по тези места, но обиталищата им си стоят, тук е техния дом.

Коя е богинята Бастет (богинята-котка)?

Древен Египет е мястото, което и до днес представлява огромен интерес сред много учени, археолози, мистици, езотерици и др. Какви ли тайни крие в себе си? Какво ли знание ни е оставено там? Много въпроси, чакащи своите отговори.

Според съществуващите легенди и сведения богинята Бастет или наричана още богинята-котка е била египетска царица. Тя била висока около 160 см., с красиво телосложение, прекрасни котешки очи, на главата си носела фараонска корана, а на врата си носела символ изобразяващ орел и змия. Нейните последователи носели маски с котешки образ.

богинята Бастет мистериите на Странджа

Смята се, че тя е била майка на три деца. Имала двама сина и една дъщеря.

Според едни източници тя е дъщеря на богът на слънцето Ра и на богинята на любовта – Хатор. Докато оспорват това и твърдят, че нейни родители са Озирис и Изида.

Ванга, мъдрият „глас“, който ни завеща, че злото ще бъде победено само с добро

Рупите, вихър от космически енергии

Преподобна Стойна, българката стискала жарава с голи ръце, лекувала безнадеждно болни

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Покровителства.

Според преданията, богинята Бастет покровителства котки – както домашни, така и диви. Тя била добра и целомъдрена към децата и жените. Тя се е смятала за пазител на огнището, олицетворяващо хармонията в семейството, любовта и взаимното разбирателство.

Богинята-котка покровителствала от болести, нещастия и зли сили.

В дълбока древност хората са вярвали и извършвали следният ритуал: ако в дома имало болен човек на стената се рисувала черна котка. Та хората вярвали, че привличали нейното внимание, а тя улавяла вибрациите, че е нужна да помогне.

Жените, които имали трудности при зачеването, се обръщали за помощ към Бастет и много скоро след това зачевали и раждали здраво потомство.

Според вярванията богинята-котка общува с човечеството и до днес, чрез котките на земята.

Богинята Бастет и мистериите на Странджа

Гробницата на богинята Бастет и мистериите на Странджа.

Много хора твърдят, че гробницата на Бастет има силно енергийно излъчване и мощна енергийна защита. Предполага се, че това е причината, поради която все-още никой не е допуснат вътре.

В някои писмени източници се споменава, че енергията на самата богиня охранява мястото и че ще допусне онзи, който е достигнал високо ниво на духовно развитие и носи в себе си чиста душа.

Според някои учени и изследователи, в гробницата на Бастет, която се намира в планината Странджа има писмени източници, в които са описани всички древни събития, случили се 2000 г. преди да бъдат оставени там. Но за да бъде мистерията още по-вълнуваща, се твърди, че в писанията е посечено и бъдещето за 2000 години напред. Всъщност, това е потвърдено от самата Ванга.

Именно, според българският феномен – Ванга, тайната на гробницата ще се разкрие на човечеството, само тогава, когато е необходимото духовно ниво, за да му се даде това знание. А, до тогава… Можем само да предполагаме и да си тълкуваме предания и легенди.

Езотериците вярват в хипотезата, че предметите, които се намират заедно с богинята в гробницата са с извънземен произход.

 

 

богинята Бастет мистериите на Странджа

Митове и легенди за богинята олицетворение на светлината.

Легендите разказват, че богинята идва тук на земята в две превъплъщения. Първото е във вид на котка, а второто – като лъвица.

Някога Бастет поела на път към Египет, заедно с множество последователи, които поели след нея. Тъй като притежавала необикновени сили, тя предусетила смъртта си, поради което помолила баща си, да бъде погребана там, където е родена. А това място е планината Странджа в България.

Няколко дни преди смъртта си тя известила на своите последователи, че дните й на земята са към своя край. Поради, което тя ще поеме на път, обратно към родното си място.

Богинята дала право на своите хора, тези, които искат могат да останат в Египет, а останалите да я последват към Странджа. Много малка част от керванът останали край Нил.

За финал една мисъл на богинята Бастет:

„Ние сме вашето минало, което беше във вашето бъдеще…“ Сериозна тема за размисъл…

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе