10 минути
10 минути
4 порции
Редовното добавяне на желатин (с високо съдържание на глицин) в диетата ви е от изключително важно значение за здравето на стомаха ви, на вашата кожа и стави.
Някои от основните предимства на желатина:
Обичаме да си приготвяме ароматен телешки или птичи бульон, който е богат на минерали и колаген. Костните бульони не само са с високо съдържание на глицин, но също така съдържат мастноразтворими витамини и минерали.
Но не винаги е удобно да правите бульони или яхнии, така че добър начин да получите допълнително количество желатин в диетата си е като добавите първокласен колаген или използвате желатин, за да направите вкусни неща като този ягодов мус.
– 1 кофичка цедено кисело мляко
– 1 чаша пресни или замразени ягоди
– 2 чаени лъжички (10 г) желатин, поръсени върху ¼ чаша ябълков сок или вода. Оставете да набъбне за 5 минути.
– ¼ чаша кленов сироп
– 1 супена лъжица (14 g) хидролизиран колаген на пра
Начин на приготвяне
1.Нарежете ягодите и ги оставете да къкрят в тенджера с малко вода, докато се сгъстят. По желание: добавете 1 супена лъжица захар, ако ягодите не са сладки или киселото мляко е твърде кисело.
2.Намалете топлината до минимум, добавете набъбналия желатин и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Изключете котлона и оставете да се охлади за 5 минути. * Прекарайте ягодовата смес през сито, за да отстраните пулпата и семките.
3. В купа за смесване добавете киселото мляко, ягодовия микс, кленовия сироп и колагена.
4. Разбъркайте, докато всичко се разбие напълно.
5.Налейте в чаши.
6. Охладете в хладилника, докато стегне, поне 2 часа.
Вижте още интересни рецепти при нас:
Диетична торта от тиквички без брашно