Тиквени мъфини с кайсии и карамел

Тиквени мъфини с кайсии и карамел

Тиквени мъфини с кайсии и карамел

Приготвяне

20-25 минути

Готвене

25 минути

Общо

50-60 минути

Порции

12-15 мъфина порции

Тази рецепта за тиквени мъфини с кайсии и карамел е идеална закуска или сладко лакомство, с тиква, карамел и кайсии, които предоставят вкусни аромати и текстури.

Необходими продукти

  • 370-400 гр. тиквено пюре
  • 200 гр. карамел (могат да бъдат карамелени бонбони, разтопени)
  • 2 яйца
  • 100 гр. захар
  • 115 гр. краве масло, разтопено
  • 180-200 гр. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. канела
  • 100 гр. нарязани кайсии (пресни или сушени)

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите тиквени мъфини с кайсии и карамел

Тиквени мъфини с кайсии и карамел
Тиквени мъфини с кайсии и карамел

Загрейте фурната до 180°C и подгответе тавата за мъфини с хартиени формички и ги намаслете.

В голяма купа смесете тиквеното пюре, разтопения карамел, яйцата, захарта и разтопеното краве масло. Разбъркайте добре съставките.

В друга купа смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата. Постепенно добавете сухите съставки към сместа с тиквено пюре и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.

Нарежете кайсиите на малки парчета и ги добавете към тестото. Разпределете ги равномерно.

Напълнете формичките за мъфини с тестото, напълвайки ги до около 2/3 от обема им.

Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато мъфините станат златисти и се приготвят, като тествате с клечка за зъби (не трябва да има полепнала смес). Извадете мъфините от фурната и ги оставете да се охладят преди сервиране.

Добър апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет

Сочен ябълков сладкиш: ябълки напоени с разтопена захар и канела

Забравена рецепта от стар тефтер: Торта „Зебра“ без брашно

infomax-logo-50-15-HW Балансираната хранителна диета си остава най-добрата

 

Вижте още
домашна орехова торта
ябълков сладкиш
Сладкиш Фалшива баклава - приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален
Най-нови статии
Популярни
на горе