Тиквена салата

Тиквена салата

Приготвяне

10 минути

Готвене

25 минути

Общо

35-40 минути

Порции

3-4 порции

Тази тиквена салата с орехи, фета сирене и зелена салата е освежаваща и вкусна идея за предястие или леко основно ястие, особено през есента и зимата, когато тиквата е в сезон.

Необходими продукти

  • 500 гр. тиква, почистена и нарязана на кубчета
  • 100 гр. орехи, изпечени и наситнени
  • 150 гр. фета сирене, нарязано на кубчета или натрошено
  • 150 гр. зелена салата (може да използвате микс от зелени салати)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Вижте как да си направите вкусна тиквена салата:

Тиквена салата
Тиквена салата

 

Загрейте фурната на 200 градуса Целзий. Поставете нарязаната тиква в тава, полейте я с 1с.л. зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

Тиквена салата
Тиквена салата
Тиквена салата
Тиквена салата

Изпечете я в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато тиквата стане мека и златиста.

Докато тиквата се пече, пригответе дресинга.

В малка купа смесете 1с.л. зехтин, 2с.л. балсамов оцет, сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Тиквена салата
Тиквена салата

След като тиквата е готова, оставете я да изстине.

В голяма купа смесете зелената салата, орехите и фета сиренето. Добавете изпечената тиква към салатата. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте. Можете да добавите допълнително орехи и парченца фета като украса.

Добър апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да си приготвим салата-предястие в едно?

Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата

Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе