20 минути
60 минути
1 час и 20 мин. минути
С този сладкиш с извара без брашно със сигурност ще зарадвате приятно вашето семейството. Тази рецепта трябва да се направи вечер, така че на сутринта трябва само да извадите от хладилника и да го нарежете. Спестява се много ценно време за домакинята.
700 г извара;
50 г масло;
2 с.л. кисело мляко;
3 яйца;
2 с.л. нишесте;
1 лимон (кора);
150 г захар;
1 пакетче ванилова захар;
1 щипка сол;
1 блок черен шоколад.
Разбийте изварата с блендер. Добавете 3 жълтъка, маслото към пасираната маса и стартирайте блендера отново. Към разбитата смес добавете киселото мляко, ванилова захар и нишестето. Можете да замените последната съставка с ванилов пудинг. Разбийте масата отново. Лимоновата кора се настъргва на ситно ренде и се изсипва в сместа с изварата. Разбийте отново.
Белтъците се посоляват и се разбиват с миксер, за да се образува рохкава маса. Изсипете захарта и продължете разбиването.
Внимателно изсипете белтъчната смес при сместа с изварата. Ако искате, можете да добавите стафиди, сушени кайсии, сини сливи, ядки и др. Разбъркайте сместа много внимателно с шпатула.
Исипете сместа във желана от вас форма и сложете в предварително загрята фурна на 160 градуса за време: 60 минути. След като се изпече сладкиша с извара без брашно не изваждайте от формата веднага. Когато се охлади, залейте го с разтопения на водна баня черен шоколад.
Приберете сладкиша в хладилника за една нощ. Можете да го сервирате на масата сутрин за закуска.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Пастет от тиквички – много вкусен, нежен и с кремообразен вкус
Лесен и бърз сладкиш от моркови
Сладкиш „Фалшива баклава“ – приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален
Невероятно вкусна торта Сникърс, която се приготвя в микровълнова
Домашна орехова торта с хрупкави блатове и деликатен карамелен крем