Как да спрете да лъжете във връзката си
Любов и партньорство

Как да спрете да лъжете във връзката си

Почти всеки се е сблъсквал с лъжи във връзката си. Това е порок, който може да съсипе отношенията между двама души. Понякога партньорите се превръщат в патологични лъжци и дори не усещат, че изкривяват истината волно или неволно. Отдавна вече да излъжеш не се отнася просто за изневяра или друга фатална грешка, която сте направили. Понякога това може да бъде дребен детайл от ежедневието, за който не искате половинката ви да разбира. С натрупването на подобни лъжи обаче нещата във връзката ви тотално могат да се объркат и е много важно да спрете да лъжете преди да е станало прекалено късно.

Доверете се и вярвайте на вашия партньор. Това може да звучи като странно предложение, тъй като вие лъжете, но понякога хората го правят, защото нямат доверие на човека отсреща. Например, може да излъжете за истинските си чувства към семейството на партньора си, защото се страхувате, че той незабавно ще отхвърли това, което ще кажете и автоматично ще застане на страната на неговия род. Може също да излъжете себе си, защото не се доверявате достатъчно на половинката си, за да му кажете истината за вашето проблемно минало. Независимо какви могат да бъдат реакциите от другата страна, трябва да вярвате, защото в противен случай никога не можете да бъдете истински честен и връзката ви никога няма да има стабилна.

Бройте до пет и кажете истината. Отброяването от пет секунди е достатъчно дълго, за да се подготвите за момента, но достатъчно кратко, за да ви предпази от преосмисляне и отстъпление. Направили сте нещо нередно и най-малкото, което можете да направите, за да компенсирате това, е като го признаете на вашия партньор. Колкото повече криете истината и колкото повече отричате, толкова по-дълго ще увеличава проблемът и толкова по-големи ще бъдат последствията. Така че преди да е станало късно, бройте до пет и кажете истината!

Практикувайте открита комуникация. За да бъдете искрени един към друг, вие и вашият партньор трябва постоянно да комуникирате. Ако му кажете какво мислите и чувствате, тогава ще се чувствате по-удобно един с друг, като по този начин ще намалите принудата да криете нещата и да лъжете. Едва когато общувате, връзката ви наистина се превръща в истинско партньорство.

на горе