Как да направите по-силна връзката си от разстояние
Любов и партньорство

Как да направите по-силна връзката си от разстояние

Много двойки са се сблъсквали с проблема да поддържат връзка от разстояние. Това е сериозно изпитание, което може да сложи край на вашите отношения, ако нещата не се получават или изпитвате трудности. Мнозина са опитвали да остават все така отдадени един на друг, дори да има голяма дистанция помежду им, заради работа, образование или друг фактор, който принуждава един от партньорите да замине. В началото със сигурност ще бъде трудно да запазите чувствата си толкова силни, колкото преди, но ако издържите критичните начални дни или месеци, шансът да останете заедно е много по- голям. Как обаче да направите това?

Имайте вяра във връзката си. Разстоянието не е най-лошият проблем, който може да попречи на връзката ви. Вместо да се притеснявате, повярвайте, че може да издържите няколко седмици или месеци, когато не сте физически заедно.

Доверете се на партньора си повече от всякога. Без доверие отношенията ви ще бъдат разклатени. По тази причина се научете да се доверявате на партньора си малко повече. Избягвайте да бъдете параноични, че той може да прави нещо зад гърба ви.

Постарайте се да общувате редовно. Колкото е възможно, поддържайте връзка ежедневно. С наличието на многото начини за комуникация чрез социалните мрежи  всичко става по-лесно и достъпно дори да се видите на камера.

Направете разговорите си ангажиращи. Винаги, когато говорите, гледайте и двамата да участвате активно. Когато говорите, обръщайте пълно внимание и избягвайте разсейване, като например игра да гледате телевизия.

Припомнете си незабравими моменти. Останете влюбени, като се върнете към любимите си спомени заедно. Например, припомнете си как се срещнахте за първи път, кой се влюби първи и кои бяха най-романтичните ви моменти.

Показвайте колко цените връзката си. Направете си навик да изразявате признателността си един към друг. Сега имате нужда от това повече от всякога, за да си напомняте защо сте избрали да останете заедно през цялото това време.

Отбелязвайте партньора си в сладки съобщения или снимки в социалните мрежи. Не ви насърчаваме да бъдете толкова публични за връзката си. Правенето на това обаче от време на време може да помогне за отхвърлянето на параноични мисли. Някои казват, че ако вашият партньор не желае да публикува неща, свързани с вас в социалните медии, той може би не иска да ги види някой друг.

Tagged , , , , , ,
на горе