

10 минути
10 минути
20 минути
4 порции
Разядки със сирене са подходящи за лято и за зима. Те се приготвят лесно и са идеални за всеки празничен случай. Сиренето дава мек вкус, а лекият пикантен вкус се комбинира перфектно с препечен хляб.
Разядки със сирене се срещат често в Балканската кухня.
Представяме ви две лесни рецепти за разядки със сирене и побързайте да си изберете една от тях!
Опитайте!
8 печени червени чушки
250 гр сирене (по желание извара и сирене)
черен пипер
кимион
лимонов сок (по желание)
зехтин 1 с.л.(по желание)
220 гр сирене
400 гр домашна лютеница
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
½ връзка магданоз
2 бр. пукани люти чушки (по желание)
Обелете печените чушки, почистете от семките. Добавете всички продукти в блендер и смелете до получаване на еднородна смес. Извадете разядката и прехвърлете в купа. Оставете в хладилник за 2 часа. Разядката се сервира студена с парченца хляб.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Обелете лютите чушки и също нарежете на ситно. Натрошете сиренето на малки парченца с вилица. В голяма купа сложете лютеницата и добавете всички останали продукти. Подправете с нарязания магданоз.
Топеница със сирене е готова!
Сервирайте разядката с препечен хляб, питка или франзела.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
Как да приготвим най-вкусните пирожки
Как да си приготвим пилешки хапки на тиган у дома?